Respect στη Julia Hawkins: Στα 105 της έκανε ρεκόρ στο τρέξιμο

Λένε πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Και αυτή η super αιωνόβια γιαγιά, με το ρεκόρ στο τρέξιμο, έρχεται να το αποδείξει με τον πιο ενθαρρυντικό, εντυπωσιακό και συγκινητικό τρόπο. Ο λόγος για την Julia Hawkins, τον ηλικιωμένο Τυφώνα” που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τρεξίματος 100 μέτρων στους Αγώνες Ηλικιωμένων της Louisiana, κάνοντας όλο τον κόσμο να μιλάει για εκείνη.

«Ήθελα να το κάνω σε λιγότερο από ένα λεπτό», δήλωσε η super γιαγιά μετά τον θρίαμβό της!

Στα 80 της έβαλε το τρέξιμο στη ζωή της

Η Julia Hawkins γεννήθηκε το 1916 και ναι, έτρεξε 100 μέτρα σε 1 λεπτό και 2 δευτερόλεπτα, θέτοντας το ρεκόρ στην ηλικιακή ομάδα 105+. Απίστευτο; Ναι. Για την ίδια, όμως, αναμεμνόμενο καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει μετάλλιο στο τρέξιμο.

Η απίστευτη γιαγιά ήταν δασκάλα και στα 80 της χρόνια αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει κάτι για την ίδια και να βάλει τον αθλητισμό στη ζωή της. Άλλωστε, είπαμε “η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός” και εκείνη αντί να παραπονείται για τα χρόνια που περνάνε και για τις αντικειμενικές δυσκολίες που φέρνει το γήρας, αποφάσισε να πιάσει τη ζωή από τα μαλλιά.

Έτσι, ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό. Προπονητή δεν έχει. Ούτε κάνει κάποια εντατική προπόνηση. Απλά της αρέσει να αθλείται. Στα 80 της πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα Ηλικιωμένων των ΗΠΑ όπου έκανε ποδηλασία κατακτώντας πολλά χρυσά μετάλλια. Όμως, επειδή «δεν είχε κανέναν συνομήλικο για ανταγωνισμό», στράφηκε στο τρέξιμο.

100άρα στην ηλικία, 100άρα και στο τρέξιμο

Όταν η Julia Hawkins έγινε 100 ετών, μπήκε στον κόσμο των σπριντ! Ω ναι. Μάλιστα, το 2017 έτρεξε 100 μέτρα σε 39 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το ρεκόρ για τις γυναίκες άνω των 100 ετών. Τον Σεπτέμβριο, το ρεκόρ αυτό ξεπέρασε η Diane Friedeman.

«Λατρεύω το τρέξιμο… Μου αρέσει να εμπνέω τους άλλους. Θέλω να τρέχω για όσο μπορώ. Το μήνυμά μου είναι πως πρέπει να παραμένεις δραστήριος αν θέλεις να γεράσεις με υγεία και ευτυχία», είναι το μήνυμα που στέλνει.

H Julia έχει 4 παιδιά, ενώ τον σύζυγό της τον έχασε πριν λίγα χρόνια. Έφυγε μέσα στα χέρια της και όπως λέει η ίδια, είναι πια ο άγγελός της, ο οποίος την προστατεύει από ψηλά, ενώ τον αισθάνεται πάντα δίπλα της στους αγώνες!

Δείτε το βίντεο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.