Ανταλλαγή νεφρών έξι ατόμων – Η απόλυτη προσφορά ζωής

Ο σύζυγός της χρειαζόταν απεγνωσμένα μεταμόσχευση νεφρού, έτσι η Ecaterina Melnic ήθελε να δωρίσει στον άνδρα της το δικό της. Δυστυχώς, το νεφρό της ήταν πολύ μικρότερο από αυτό του Nicolae Melnic και δεν ταίριαζαν πολύ.

Έτσι, η Ecaterina χάρισε το νεφρό της στον Phil Ross, του οποίου ο γνωστός, Michael Unger είχε επίσης προσφέρει το νεφρό του. Οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί μέσω μιας σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αναζήτηση δότη νεφρού για τον Phil.

Δεδομένου ότι ο Μάικλ και ο Φιλ δεν ήταν ταιριαστοί, αντ ‘αυτού δώρισε το νεφρό του σε κάποιον με τον οποίο ταιριάζει, τον Norman Coulter, ο οποίος – όπως και ο Φιλ – χρειαζόταν επίσης απεγνωσμένα μεταμόσχευση νεφρού. Ο Νικολάε, επίσης, έλαβε ένα νεφρό από έναν άλλο αλτρουιστή δότη, τον Kevin Lawrence, ο οποίος ήθελε απλώς να βοηθήσει κάποιον.

Οι συνδέσεις μπορεί να προκαλούν σύγχυση, αλλά όχι στην ομάδα μεταμόσχευσης νεφρού στην κλινική του Κλίβελαντ. Οι μεταμοσχεύσεις από την ανταλλαγή νεφρών έξι ατόμων (τρεις δωρητές και τρεις παραλήπτες) ολοκληρώθηκαν σε διάστημα 5 ημερών τον Μάιο του 2021.

Ο Alvin Wee, MD, ο επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, είπε ότι αυτοί οι συνδυαστικοί τύποι μεταμοσχεύσεων γίνονται ολοένα και πιο συχνά.

Στην κλινική Cleveland, προσπαθούν να βρουν και να ταιριάξει δότες και λήπτες στο δικό της σύστημα μεταμοσχεύσεων. Μεταμόσχευση γίνεται όταν ο δότης και ο δέκτης έχουν την ίδια ομάδα αίματος ή τύπο ιστού.

“Έχουμε ένα μεγάλο σύστημα και η πρώτη μας προεπιλογή είναι να κανονίσουμε ανταλλαγές εσωτερικά, γιατί μπορούμε έτσι να ελέγχουμε καλύτερα τα πάντα και όλους τους εμπλεκόμενους”, εξηγεί ο Δρ Wee, ο οποίος είναι διευθυντής προγράμματος της Μεταμόσχευσης Νεφρού στο Ουρολογικό και Νεφρικό Ινστιτούτο Glickman της κλινικής Cleveland .

Συμβατότητα δωρητή και λήπτη

Πράγματι, η εύρεση της συμβατότητας μεταξύ παραληπτών και δωρητών μπορεί να είναι μια υλικοτεχνική πρόκληση. Γι αυτό ο μέσος χρόνος αναμονής για τα άτομα που χρειάζονται νεφρό είναι 679 ημέρες, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Μεταμοσχεύσεων στις ΗΠΑ.

Το δείπνο χαράς

Λίγες εβδομάδες μετά την πραγματοποίηση των επεμβάσεων, οι δωρητές και οι παραλήπτες  συναντήθηκαν για ένα εορταστικό δείπνο στο Οχάιο.

Κάλεσαν τα μέλη των οικογενειών τους και τον Δρ Wee στο δείπνο. Η ομάδα έκανε ένα ειδικό αφιέρωμα στον Κέβιν και τον Μάικλ, οι οποίοι έκαναν δυνατή όλη τη σωτήρια ανταλλαγή.

Πηγή: my.clevelandclinic.org

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμός: Ναι ή όχι στην ερωτική σχέση με ανεμβολίαστο

Τα μαλλιά του Ζαούτη, τα σαρδάμ της Γκάγκα και η αγωνία για τον υπερεμβολιασμό

Πιτυρίδα στα γένια: Κρατήσετε μακριά τις λευκές νιφάδες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.