19χρονη ζητάει αποζημίωση, επειδή την έδωσαν σε λάθος οικογένεια όταν γεννήθηκε

-

Σαν σενάριο από ταινία. Τρία εκατομμύρια ευρώ ζητάει μια 19χρονη από την Ισπανία, για να “ισοφαρίσει” το “ανθρώπινο λάθος”, που έκανε το μαιευτήριο, στο οποίο γεννήθηκε. Την έδωσαν σε λάθος οικογένεια λίγες ώρες αφότου ήρθε στον κόσμο.

Η κοπέλα προσέφυγε κατά του Υπουργείου Υγείας και ζητάει την αποζημίωση για την ψυχική της οδύνη, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της, μιλώντας σε έναν τηλεοπτικό σταθμό.

Την είδηση αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα La Rioja, αναφέροντας, μάλιστα, ότι η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από τέσσερα χρόνια.

Έδωσαν λάθος μωρά

Το Υπουργείο Υγείας της περιφέρειας La Rioja στη βόρεια Ισπανία ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι από την εσωτερική έρευνα, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η αλλαγή των δύο μωρών μεταξύ τους οφειλόταν σε “ανθρώπινο λάθος” και ότι θα σεβαστεί την απόφαση των δικαστικών αρχών.

“Δεν γνωρίζουμε άλλες τέτοιες περιπτώσεις”, τόνισε το Υπουργείο, επισημαίνοντας ότι τα συστήματα, που εφαρμόζονται σήμερα, θα απέτρεπαν την επανάληψη κάποιου τέτοιου λάθους.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, γεννήθηκε το 2002 στο νοσοκομείο San Millán de Logroño. Περίπου πέντε ώρες νωρίτερα από εκείνη είχε έρθει στον κόσμο, στο ίδιο νοσοκομείο, ένα άλλο κοριτσάκι.

“Η πελάτισσά μου γεννήθηκε αργότερα, αλλά την έδωσαν στη μητέρα που γέννησε το πρώτο παιδί”, εξήγησε ο δικηγόρος Χοσέ Σάεθ Μόργκα στο κανάλι TVR. “Πρόκειται για τόσο κραυγαλέα αμέλεια που μιλά από μόνη της”.

Ο Μόργκα ζητά αποζημίωση από το Υπουργείο Υγείας για την ανυπολόγιστη ψυχική οδύνη, που υπέστη η 19χρονη από το λάθος.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα larioja.com, το κορίτσι μεγάλωσε σε μια δυσλειτουργική οικογένεια. Την ανατροφή της είχε αναλάβει κατά κύριο λόγο η γυναίκα, που πίστευε ότι ήταν γιαγιά της.

Το λάθος αποκαλύφθηκε το 2017, αφού ο υποτιθέμενος πατέρας της, σε διαμάχη με τη σύζυγό του για το επίδομα διατροφής τέκνου, ζήτησε να γίνει τεστ πατρότητας. Τότε διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι δεν είχε καμία συγγενική σχέση με την οικογένεια, που την μεγάλωνε.

Η είδηση κάνει τον γύρο της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα η διάθεση 6 δωρεάν self test για τους μαθητές – Όλα τα βλέμματα στο άνοιγμα των σχολείων

Μητσοτάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα πληγώνει και τα παιδιά – Το νέο σποτ για τον εμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.