Σε πρώτο πρόσωπο – Μην εμπιστεύεστε τον καθένα να παρεμβαίνει στο πρόσωπό σας

Υπάρχουν ειδικοί και ειδικοί. Και αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή χρειάζεται να προχωρήσεις σε κάποια επέμβαση, ακόμη και αισθητικής φύσεως, πρέπει να βρεις τον κατάλληλο και μάλιστα τον καλύτερο.
Η περιπέτεια υγείας αυτή της γυναίκας αν μη τι άλλο μας “διδάσκει”  να μην εμπιστευόμαστε τον καθένα να παρεμβαίνει στο πρόσωπό μας. Όταν πρόκειται για την υγεία μας, η σωστή ενημέρωση είναι το παν!

Της χορήγησαν διπλάσια δόση

Η Gemma Palmer, μια γυναίκα από το Lancashire της Αγγλίας πέρασε τεράστια περιπέτεια όταν το άνω χείλος της «εξερράγη» πέντε φορές! Ο λόγος; εμπιστεύτηκε μία αισθητικό, η οποία της χορήγησε διπλάσια δόση υαλουρονικού οξέος από τη συνηθισμένη. Όμως, έμεινε με πρησμένο το στόμα, καθώς το υγρό συγκεντρώθηκε στη δεξιά πλευρά του άνω χείλους της.
Η 35χρονη αφαίρεσε τα fillers και σταμάτησε να πονάει για οκτώ μήνες, έως ότου το χείλος της έγινε ξανά κόκκινο, διπλασιάστηκε σε μέγεθος και στη συνέχεια εξερράγη πέντε φορές. Δύο χρόνια μετά, η Gemma αναφέρει ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως το filler των χειλιών είναι ακόμα παγιδευμένο στο πρόσωπό της.
Η νεαρή γυναίκα περιμένει να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία αφαίρεσης και προειδοποιεί τις άλλες γυναίκες για τους κινδύνους των fillers.

Ο κίνδυνος των fillers

«Ήταν τρομακτικό, πονούσα τόσο πολύ σωματικά και ψυχικά. Τα χείλη μου με έκαναν να κλαίω συνέχεια και ήμουν τόσο αναστατωμένη καθώς ο πόνος και το πρήξιμο επηρέασαν την καθημερινή ζωή μου. Ήμουν πραγματικά φοβισμένη και ανησυχούσα ότι θα μπορούσε να με αφήσει παραμορφωμένη μια ζωή. Ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι και να πω στους φίλους μου τι ακριβώς είχε συμβεί. Συνολικά, έλειψα περίπου έξι εβδομάδες από τη δουλειά μου εξαιτίας των προβλημάτων στα χείλη».
Τον Αύγουστο του 2017 η Gemma υποβλήθηκε πρώτη φορά σε αυξητική χειλιών χωρίς προβλήματα. Τον Οκτώβριο του 2018 δοκίμασε ξανά με διπλάσια δόση υγρού και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Μία εβδομάδα μετά την ένεση, το filler συγκεντρώθηκε στη δεξιά πλευρά του άνω χείλους της.
Foto: Facebbok
Τα χείλη της ήταν τόσο πρησμένα που δεν μπορούσε να φάει τίποτα εκτός από σούπα, οπότε αναγκάστηκε να αφαιρέσει το filler μία εβδομάδα αργότερα. Η μάζα στα χείλη της τελικά εξαφανίστηκε και η Gemma επέστρεψε στην κανονική ζωή, αλλά οκτώ μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2019, το χείλος της έγινε κόκκινο και πρήστηκε ξανά.
«Ήμουν στο σπίτι όταν ένιωσα μια αίσθηση καψίματος στα χείλη μου. Ήξερα ότι επρόκειτο να συμβεί ξανά, αλλά ήλπιζα ότι θα ήταν εντάξει μέχρι το πρωί – πόσο λάθος ήμουν! Ξύπνησα και τα χείλη μου είχαν πρηστεί τόσο πολύ που δεν μπορούσα να μιλήσω. Το πρήξιμο συνεχίστηκε τις επόμενες δύο μέρες έως ότου τελικά εξερράγη ξανά, το οποίο ήταν αηδιαστικό και εξαιρετικά επώδυνο».

Ο πόνος γινόταν ακραίος

Η Gemma επισκέφθηκε τα επείγοντα και παρόλο που τους εξήγησε την κατάστασή της, την έστειλαν σπίτι λέγοντας ότι πρόκειται για κρυολόγημα. Τα χείλη της ξεπρήστηκαν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά το πρόβλημα επέστρεφε κάθε λίγους μήνες με τελευταία φορά τον περασμένο Μάρτιο.
«Ο πόνος γίνεται πιο ακραίος κάθε φορά και αυτή ήταν σίγουρα η χειρότερη. Ολόκληρο το στόμα μου γέμισε με φουσκάλες από το πρήξιμο που συνέχισαν να σκάνε και να γεμίζουν ολόκληρο το στόμα μου με αίμα. Δεν μπορούσα να φάω, πονούσα συνεχώς».
Απογοητευμένη από την κατάστασή της, επισκέφθηκε έναν κορυφαίο επιστήμονα αισθητικής χειρουργικής που τελικά της εξήγησε τι συμβαίνει.
«Μου είπε αμέσως ότι υπήρχε ακόμα παγιδευμένο filler στα χείλη μου πάνω από δύο χρόνια μετά την ένεση. Θα βάλει ένα ειδικό υγρό στα χείλη μου και μετά θα χρειαστεί να πάρω αντιβιοτικά για μία εβδομάδα και ελπίζω ότι θα είναι η τελευταία φορά. Παλεύω δύο χρόνια εξαιτίας αυτών των προβλημάτων και θέλω απλώς τα άλλα κορίτσια να γνωρίζουν τον κίνδυνο των fillers χειλιών πριν προχωρήσουν να κάνουν την ένεση. Νιώθω βαθιά λύπη και εύχομαι να μην το είχα κάνει ποτέ».
Πηγή: thesun.co.uk

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.