Η πρώτη αγκαλιά

H Adriana αγκαλιάζει τη Rosa, τυλιγμένη σε ένα πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα… Η Adriana είναι η νοσηλεύτρια και η Rosa είναι η ασθενής με Covid-19.

- Advertisement -

Η φωτογραφία που απεικονίζει μια ηλικιωμένη κυρία και μια νοσοκόμα στη Βραζιλία να αγκαλιάζονται μέσω ενός πλαστικού καλύμματος για την προστασία από τη νόσο Covid-19, κέρδισε το κορυφαίο βραβείο για την φωτογραφία της χρονιάς (Photo of the Year 2021) στον διαγωνισμό του World Press Photo.

Η φωτογραφία έχει τίτλο “Η Πρώτη Αγκαλιά”.

Ο Δανός φωτογράφος Μαντς Νίσεν απαθανάτισε την πρώτη αγκαλιά μιας 85χρονης φιλοξενούμενης σε γηροκομείο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετά από 5 μήνες…

- Advertisement -

Σε απομόνωση για καιρό εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η ηλικιωμένη γυναίκα κατάφερε να αγκαλιάσει μια νοσοκόμα με τη βοήθεια ενός πλαστικού προστατευτικού καλύμματος για την αποτροπή μετάδοσης της Covid-19.

«Αυτή η εμβληματική εικόνα της Covid-19 τιμά την πιο έκτακτη στιγμή της ζωής μας, παντού», δήλωσε ο Κέβιν Γουάι Λι, μέλος της κριτικής επιτροπής.

Για τον τελευταίο, η φωτογραφία, που καταγράφει τόσο την «τρωτότητα, τον χωρισμό και την επιβίωση», είναι επίσης ένα σύμβολο «ελπίδας».

«Για μένα, είναι μια ιστορία ελπίδας και αγάπης μέσα στις πιο δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Νίσεν, φωτογράφος στη δανέζικη εφημερίδα Politiken, η οποία κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Γενικές ειδήσεις” χάρη στην φωτογραφία αυτή.

Με έδρα την Κοπεγχάγη, ο Δανός φωτογράφος είχε κερδίσει και το βραβείο του World Press Photo για την Φωτογραφία της Χρονιάς το 2015 με την φωτογραφία ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού στη Ρωσία.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά φέτος λόγω των περιορισμών της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.