Αδιάφορη για την επικοινωνία σοβαρών θεμάτων παραμένει η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, ενώ ο Οργανισμός βγάζει ξόβεργες να μαζέψει προσωπικούς γιατρούς. Την ίδια ώρα στον χώρο της Υγείας γελάνε και τα… μουστάκια του Βασίλη Κάτσου.
Η Θεανώ Καπροδίνη και η (καμία) σχέση της με τη σωστή επικοινωνία
Σκηνές από θέατρο του παραλόγου βιώσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο λόγος για το θέμα που προέκυψε σχετικά με τα αναλώσιμα, που χρησιμοποιούνται στην διαχείριση του διαβήτη τύπου Ι.
Ο ΕΟΠΠΥ, με τα γνωστά κοιμισμένα ανακλαστικά του, αντέδρασε αρκετά καθυστερημένα στις πολλές ερωτήσεις και στη φημολογία σχετικά με τις επιπτώσεις στην πρόσβαση των ασθενών στα αναλώσιμα που χρειάζονται.
Όμως δεν είναι μόνο η καθυστέρηση, αλλά και η ανυπαρξία ευαισθησίας στον Οργανισμό και δη της επικεφαλής, της διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη, η οποία, όπως φαίνεται, καμία σημασία στην αξία της επικοινωνίας δεν δίνει.
Ενώ όλοι ανέμεναν την απάντηση του ΕΟΠΠΥ στα ερωτήματα των ασθενών, αυτός τοποθετήθηκε τελευταίος. Μάλιστα εάν κάποιος δημοσιογράφος ή γενικότερα ενδιαφερόμενος για το ζήτημα δεν είχε την έμπνευση να μπει στο site του Οργανισμού, δεν θα μάθαινε ποτέ την επίσημη θέση του.
Και το λέμε αυτό διότι στις 22 του μήνα και αφού είχε δημοσιευθεί η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των ασθενών με διαβήτη ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ο ΕΟΠΥΥ θεώρησε σωστό να εκδώσει κι αυτός ένα δελτίο τύπου. Τι σόι δελτίο τύπου είναι όμως αυτό, το οποίο δεν πηγαίνει στον… Τύπο;
Το δελτίο τύπου δεν εστάλη στους δημοσιογράφους. Ίσως να πήγε σε κάποιους, αλλά σίγουρα όχι σε όλους, ως όφειλε.
Ξέρουμε επίσης ότι το γραφείο τύπου του ΕΟΠΥΥ εδώ και πάρα πολλούς μήνες δεν έχει κάποιον εκπρόσωπο κι αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα.
Το επίσης φοβερό είναι ότι στο site του ΕΟΠΥΥ αναρτήθηκε και η ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Αντί, δηλαδή, να αναρτηθεί η απάντηση, που έδωσε ο ΕΟΠΥΥ στην Ομοσπονδία, δημοσιεύθηκε το δελτίου τύπου της, το οποίο φυσικά δεν αποτελεί θέση του Οργανισμού.
Μύλος η επικοινωνιακή τακτική για ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο έχει φθάσει μέχρι τη Βουλή και, μάλιστα, αναμένεται και η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο χαρούμενος Βασίλης
Μπορεί τυπικά να φαίνεται πως έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση στον τομέα της Υγείας και δη του Φαρμάκου, όμως έμμεσα είναι παρών και, μάλιστα, είναι και αρκετά ευχαριστημένος. Ο Βασίλης Κάτσος, ο οποίος μαζί με την αδερφή του Νέλλη ανέπτυξαν μια από τις πιο δυναμικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, τη Pharmathen, φαίνεται να απολαμβάνει το επόμενο επιχειρηματικό του εγχείρημα στον κλάδο. Μιλάμε για την εταιρεία Innovis, στην οποία έχει επενδύσει μαζί με τους πρώην μετόχους της φαρμακευτικής Specifar.
Η εταιρεία φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, τόσο στον τομέα των γενόσημων όσο και άλλων φαρμάκων. Είναι καθαρά εμπορική και σύμφωνα με τη διοίκηση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία γενόσημων στην ελληνική αγορά και μεταξύ των 15 πρώτων εταιρειών, που προμηθεύουν με φάρμακα τα ελληνικά φαρμακεία.
Για μια εταιρεία λίγων ετών δεν είναι κακές αυτές επιδόσεις. Επίσης είναι και κερδοφόρος.
Στον τομέα της Υγείας, μέσω του επενδυτικού fund που έχει η οικογένεια Κάτσου, έχει επεκταθεί και στον χώρο των υπηρεσιών Υγείας. Έχει εξαγοράσει μια μίνι πολυκλινική στο νησί των ανέμων – πού αλλού, είναι γνωστή η αγάπη της οικογένειας για τη Μύκονο – την S.E.A. MEDICAL HEALTH CLINIC S.A. που λέγεται πως είναι η καλύτερη ιδιωτική πολυκλινική των Κυκλάδων.
Βέβαια, αν πας στη Μύκονο, μόνο την πολυκλινική δεν θα σκεφτείς, αλλά καλό είναι που υπάρχει… Έχει και ιδιωτικό αεροσκάφος για επείγοντα περιστατικά.
Με όλες αυτές τις κινήσεις, πώς να μην είναι πάντα χαρούμενος ο Κάτσος;
Εδώ ο γιατρός, εκεί ο γιατρός, πού ‘ναι ο προσωπικός γιατρός;
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι – όπως λέγαμε παλιά στις εφημερίδες – της ερώτησής μας αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στον προσωπικό γιατρό την προηγούμενη εβδομάδα και σχετικά γρήγορα δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για την πορεία του εγχειρήματος.
Μάθαμε, λοιπόν, ότι έχουν εγγραφεί κάπου 2,1 εκατομμύρια πολίτες στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού και ότι ως αυτή τη στιγμή συνολικά έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους περίπου 3.200 γιατροί – κάποιοι με το ζόρι.
Όμως χρειάζονται αρκετοί ακόμη και δη στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την Αττική. Εκεί φαίνεται να μην υπάρχει μεγάλη αποδοχή από γιατρούς στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η προθεσμία λήγει σε 5 μέρες και υπάρχει προβληματισμός. Κάτι μας λέει ότι θα δοθεί κι άλλη παράταση, για να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός.
*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.
Διαβάστε επίσης
Οι επιπτώσεις του lockdown σκοτώνουν περισσότερο και από την COVID-19
Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου