Ώρα για επενδύσεις – Στην Αθήνα η ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, ποιοι έρχονται

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, όπως πρώτα σας είχαν ενημερώσει το Healthstories και το Mononews. Αύριο, 3 Απριλίου, στις 10 το πρωί, αναμένεται να γίνει το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα είναι, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα έρχονται στη χώρα μας οι εξής CEOs από φαρμακευτικές εταιρείες – κολοσσούς:

BCR CEOs

Albert Bourla (Chair) Pfizer

- Advertisement -

Hubertus von Baumbach Boehringer-Ingelheim

Christopher Boerner BMS

Elçin Barker Ergun Menarini

Robert Davis MSD

Joaquin Duato Johnson & Johnson

Charl van Zyl Lundbeck

Richard Francis TEVA

Lars Fruergaard Jørgensen Novo Nordisk

Carlos Gallardo Almirall

Peter Guenter Merck Group

Hervé Hoppenot Incyte

Paul Hudson Sanofi

Daniel O’Day Gilead

Stefan Oelrich Bayer

Osamu Okuda Chugai

Dave Ricks Eli Lilly

Hiroaki Ueno Mitsubishi Tanabe

Christopher Viehbacher Biogen

Christophe Weber Takeda

Heads of Associations

Thomas Cueni IFPMA

David Reddy IFPMA

Kenshi Kinoshita JPMA

Nathalie Moll EFPIA

Steve Ubl PhRMA

Οι CEOs – μέλη της IFPMA (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Traders) έρχονται στην πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR), που θα συνεδριάσει στη Βουλιαγμένη και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο – ορόσημο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου

Πρόεδρος της IFPMA είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας – κολοσσού Pfizer. Όπως είναι γνωστό, τα μέλη της IFPMA συναντώνται μια φορά τον χρόνο εκτός Αμερικής και ήδη έχουν πραγματοποιήσει επαφές και συνομιλίες, μεταξύ άλλων, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα στο Τόκιο, με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη. Η στρογγυλή τράπεζα έχει διοργανωθεί επίσης στη Φλωρεντία, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

Σύνθημά τους η «Καινοτομία για τη βελτίωση της υγείας παγκοσμίως».

Η παρουσία στην Αθήνα τόσων πολλών κορυφαίων στελεχών από τη φαρμακοβιομηχανία έχει προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου και το ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη μεγάλη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, στο φιλοεπενδυτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις μεγάλες επενδύσεις, στη μείωση της φορολογίας.

Για την προσέλκυση νέων επενδυτικών σχεδίων αναμένεται να μπoυν στη συζήτηση – λόγω και της παρουσίας του κ. Μπουρλά – οι μεγάλες επενδύσεις της Ρfizer στη Θεσσαλονίκη με τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας, η εμβληματική επένδυση της αμερικανικής Microsoft για τη δημιουργία τριών Κέντρων Δεδομένων στην Αττική, που ξεκινά σύντομα, αλλά και τα άλματα που κάνει η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία εξάγει το 10% των γενόσημων φαρμάκων που καταναλώνεται συνολικά στην Ευρώπη.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στη δυνατότητα της χώρας να προσελκύσει καταρτισμένο προσωπικό μέσω του brain gain. Παράλληλα θα επισημάνει την ανάγκη η Ευρώπη να χαράξει τη δική της στρατηγική αυτονομία ως προς την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας.

Τι άλλο θα ειπωθεί

Η συζήτηση, βέβαια, δεν θα σταματήσει εκεί. Θα επεκταθεί σε θέματα δημόσιας υγείας, στο μείζον πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής και στο πώς θα προαχθεί η δημόσια υγεία και η καινοτομία. Επιπλέον θα αναλυθούν οι στρατηγικοί στόχοι για την προσεχή 5ετία, καθώς και η υπό διαμόρφωση αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην ΕΕ, ιδιαίτερα στο ζήτημα που αφορά στη διάρκεια των πατεντών των φαρμάκων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτές τις high profile συναντήσεις απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναφορά στα θέματα τιμολογιακής πολιτικής.

Η Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) που θα ξεκινήσει τις εργασίες της σήμερα, έχει ως θέμα συζήτησης «τις παγκόσμιες προκλήσεις της πολιτικής για την υγεία και την καινοτομία (Global health and innovation policy challenges).

Η μέρα θα κλείσει με συμμετοχή σε gala κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε επίσης

ΕΛΙΤΟΥΡ: Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης

ΣΕΙΒ: Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των προϊόντων για διαβήτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.