Στην Ελλάδα οι CEOs των κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη – Θα δουν τον πρωθυπουργό

Η φαρμακευτική καινοτομία και οι επενδύσεις στο επίκεντρο. Η crème de la crème της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου για πρώτη φορά θα συγκεντρωθούν οι CEOs των κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories και του Mononews.

- Advertisement -

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες του φαρμάκου – μέλη της IFPMA (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Traders), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανίας και Φαρμακευτικών Ενώσεων, έρχονται στην πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα, 2 – 4 Απριλίου.

Πέρα από τις luxurious αποσκευές τους κομίζουν ιδέες και προτάσεις για μια πιο βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια προσπάθεια εξάλειψης των ανισοτήτων και ανεύρεσης λύσεων από κοινού με επίκεντρο τον ασθενή.

- Advertisement -

Πρόεδρος της IFPMA είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας – κολοσσού Pfizer.

Στην Αθήνα οι CEOs των κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη

Οι CEOs των κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη, λένε οι πληροφορίες μας, θα φιλοξενηθούν στους ελιτίστικους χώρους του ξενοδοχείου – ορόσημο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Στο πολυτελές ξενοδοχείο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ώστε να είναι όλα την εντέλεια για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους – άλλωστε φημίζεται για αυτό, καθώς αποτελεί την επιτομή της classy φιλοξενίας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Οι CEOs θα διαμείνουν στις σούπερ άνετες και πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου, όλες με θέα θάλασσα και κάτω από ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας.

Ήδη οι chefs των εστιατορίων του ξενοδοχείου στη Βουλιαγμένη και οι συνεργάτες τους έχουν ενημερωθεί γραπτώς για τις προτιμήσεις, αλλά και για τις διατροφικές ιδιαιτερότητες των υψηλών προσκεκλημένων και σχεδιάζουν μενού, τα οποία και θα σέβονται την καταγωγή των ηγετών της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας και θα τους εισαγάγουν στην ελληνική κουζίνα, που άλλωστε θεωρείται εκ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Με οδηγό την Καινοτομία

Τα μέλη της IFPMA είθισται να συναντώνται μια φορά τον χρόνο εκτός Αμερικής. Ειδικότερα συνεδριάζουν δυο φορές τον χρόνο, συνήθως μία στην Ευρώπη και μία στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ιαπωνία.

Συνήθως συγκεντρώνονται σε πρωτεύουσες – έχουν ήδη συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Kishida στο Τόκιο, με τον πρόεδρο Emanuel Macron στο Παρίσι, με τον πρωθυπουργό Pedro Sanchez στη Μαδρίτη, με τον πρωθυπουργό Matteo Renzi στη Φλωρεντία, καθώς και με τον πρωθυπουργό του Βελγίου de Croo και ανώτερους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες και με Γερμανούς Υπουργούς στο Βερολίνο.

Σύνθημά τους η «Καινοτομία για τη βελτίωση της υγείας παγκοσμίως», για τούτο και συνεργάζονται για την πρόοδο της παγκόσμιας υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ζωής παντού, σε κάθε γωνιά του κόσμου, για όλους.

Η Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής, όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών, που είναι μέλη της IFPMA, συζητούν τις παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας και τις πολιτικές δημόσιας υγείας, που επηρεάζουν την βιοϊατρική καινοτομία.

Το BCR φιλοξενείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών και Φαρμακευτικών Ενώσεων (IFPMA), η οποία διατηρεί επίσημες σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και με διεθνείς Οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η EFPIA, αλλά και με τον ΣΦΕΕ.

Επί του παρόντος η BCR έχει 35 μέλη, διευθύνοντες συμβούλους των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

Οι πληροφορίες του Healthstories και του Mononews λένε ότι στην Αθήνα θα ταξιδέψουν περίπου οι 20 εξ’ αυτών.

Στις 2 – 4 Απριλίου η Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) θα συνεδριάσει στη Βουλιαγμένη, με επίκεντρο, τι άλλο;, τις παγκόσμιες προκλήσεις της πολιτικής για την υγεία και την καινοτομία.

Η ατζέντα και το gala κεκλεισμένων των θυρών

Πιο συγκεκριμένα η συνάντηση – στην οποία, λένε οι ίδιες πηγές, θα παρευρεθούν και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου με τον γενικό διευθυντή του ΣΦΕΕ Μιχάλη Χειμώνα –  θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Θα ακολουθήσει gala κεκλεισμένων των θυρών και την επόμενη μέρα, Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 10 το πρωί, αν δεν αλλάξει κάτι, οι CEOs θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοικειωμένος με αυτά τα ζητήματα. Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Καινοτομία στην Υγεία και ενημερώνεται τακτικά από ξένα papers και δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά, για ό,τι νέο φέρει η επιστήμη σε αυτό το κομμάτι, καθώς έχει αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία, που έχει για την αντιμετώπιση των νοσημάτων και για την εξοικονόμηση χρημάτων για το Σύστημα Υγείας, η έγκαιρη και καλύτερη δυνατή εξατομικευμένη θεραπεία – ιδιαίτερα για ασθένειες απειλητικές για τη ζωή.

Θεωρεί, δε, απαραίτητη όσο και σπουδαία την καλή διακρατική συνεργασία, για θέματα που άπτονται των νέων τεχνολογιών, των πρωτοποριακών θεραπειών για τους ασθενείς, καθώς και των επενδύσεων στον χώρο του φαρμάκου.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι γενικοί διευθυντές των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιριών του πλανήτη, θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα δημόσιας υγείας, τις σύγχρονες προκλήσεις στην υγεία, το μείζον πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής και το πώς θα προαχθεί η δημόσια υγεία και η καινοτομία. Επιπλέον θα αναλυθούν οι στρατηγικοί στόχοι για την προσεχή 5ετία, καθώς και η υπό διαμόρφωση αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην ΕΕ, ιδιαίτερα στο ζήτημα που αφορά στη διάρκεια των πατεντών των φαρμάκων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτές τις high profile συναντήσεις απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναφορά σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής.

Τι αναφέρει η πρόσκληση

Στην πρόσκληση, η οποία εστάλη ηλεκτρονικά, αναφέρεται:

Dear colleagues,

The Biopharmaceutical CEO Roundtable (BCR) is a global policy forum where the CEOs of companies that are members of IFPMA discuss global health challenges and public health policies impacting biomedical innovation. The BCR is hosted by the International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA), the global association of the world’s leading biopharmaceutical companies and national associations, which is in official relations with the United Nations and international organisations such as the World Health Organization (WHO). EFPIA and SFEE, as the National Trade Association, are both members of the IFPMA.

Currently, the BCR has 35 members, CEOs of the world’s leading pharmaceutical companies from Europe, the United States, and Japan. The BCR meets twice a year, usually one meeting in Europe and one in the United States or Japan. Usually meeting in capitals, over the last few years, the BCR has had exchanges with Prime Minister Kishida in Tokyo, President Emanuel Macron in Paris, Prime Minister Pedro Sanchez in Madrid, Prime Minister Matteo Renzi in Florence, met with the Belgium Prime Minister de Croo and senior Commissioners in Brussels, and with German Ministers in Berlin.

On April 2 – 4, the Biopharmaceutical CEO Roundtable (BCR) will meet in Athens with a focus on global health and innovation policy challenges.

We will share more details about the meeting.

Kind Regards.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι CEOs θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ακρόπολη και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Διαβάστε επίσης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.