Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων – Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Σε νέα καταγγελία προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για τις ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης, από τα ράφια των φαρμακείων.«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό». «Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ», προειδοποιεί ο κλάδος.

Αναλυτκά η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη Χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.
Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ. Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και
άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον. Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν μάλιστα πως οι ασθενείς έχουν συμφιλιωθεί με τις ελλείψεις των φαρμάκων, ενώ έχουν μάθει τουλάχιστον για τις πιο απλές παθήσεις να ζητούν γενόσημα.

Στο μεταξύ,  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατήγγειλε και τις μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων για τον έλεγχο του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Με  πρόσφατη ανακοίνωσή του κατηγόρησε τους γιατρούς πως εξαπατούν το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δηλώνοντας ως «διαβητικούς» άτομα που δεν είναι ασθενείς, προκειμένου να λάβουν «αδυνατιστικά» φάρμακα, με μειωμένη συμμετοχή 10%, με σκοπό τον «έλεγχο του βάρους»

235 σκευάσματα σε έλλειψη

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου και μάλιστα στην πορεία ο ΕΟΦ προέβη σε διάθεση λίστας με εναλλακτικά φάρμακα ευρείας χρήσης που μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες.

Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός πλέον περιλαμβάνονται 235 σκευάσματα. Μεταξύ αυτών, σκευάσματα για τον σακχαρώδη διαβήτη, τις αναπνευστικές παθήσεις, τις θρομβώσεις, αντιβιοτικά, αντιυπερτασικά αλλά και σκευάσματα παρακεταμόλης.

Διαβάστε επίσης 

Πότε ξεκινά η κατ’ οίκον νοσηλεία για τους καρκινοπαθείς

Έκθεση ΕΟΔΥ 10-16/4/23: Άλλοι 38 θάνατοι από κορωνοϊό – 57 οι διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.