Abbvie: Μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι ο Άκης Αποστολίδης δίνει τη σκυτάλη στη Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Νέα εποχή για τη φαρμακοβιομηχανία Abbvie. Ο Πασχάλης (Άκης) Αποστολίδης, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας, αποχωρεί και παραδίδει τη σκυτάλη στη Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη.

- Advertisement -

Ο πήχυς είναι πολύ ψηλά, αλλά η νέα πρόεδρος και CEO της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα έχει όλα τα προσόντα για να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση.

Το κάλεσμα στο εστιατόριο Malvazia ήταν για τις 19:00μμ και ήταν ίσως από τις ελάχιστες φορές που οι δημοσιογράφοι ήταν στην ώρα τους. Η αινιγματική πρόσκληση, που μιλούσε για την ισχυρή κληρονομιά του παρελθόντος, που δίνει έμπνευση για το μέλλον, κέντρισε το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του Τύπου και τα σενάρια έδωσαν και πήραν. Ωστόσο κανείς δεν γνώριζε σε τι ακριβώς αφορούσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος και CEO της εταιρείας, γνωστός και ως ο Sir της φαρμακευτικής αγοράς, μας καλωσόρισε χαμογελαστός και μας είπε ότι αποχωρεί, κλείνοντας έναν μεγάλο και σημαντικό κύκλο, ήσυχος ότι η αντικαταστάτριά του αποτελεί σωστή επιλογή.

- Advertisement -

Abbvie: Ένας σπουδαίος leader

Ο Άκης Αποστολίδης αποχωρεί μετά από 37 χρόνια στην εταιρεία, τα 22 από τα οποία στο «τιμόνι» της, μετρώντας πολλές μάχες και πολλές επιτυχίες, με πιο σημαντική ίσως εκείνη της εκτίμησης και του σεβασμού σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι αυτός του φαρμάκου.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει διακριθεί κατ’ επανάληψη ως κορυφαίος leader. Άνθρωπος ενεργός εντός και εκτός φαρμακευτικής αγοράς, με πρωτοποριακές ιδέες και όραμα, ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους του ΣΦΕΕ, μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με ήθος και απόλυτο σεβασμό προς όλους, βάζει πλώρη για άλλα, καινούρια projects, με τις θερμότερες ευχές των επί χρόνια συνεργατών του, που λένε για εκείνον τα καλύτερα.

«Δεν σταματάμε εδώ. Κάτι υπάρχει στα σκαριά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίδης, που παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου της αμερικανικής παροικίας, το ACS, σχεδιάζοντας παράλληλα το επόμενο βήμα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Μιλώντας για την αντικαταστάτριά του χρησιμοποίησε θερμά λόγια, αποκαλύπτοντας ότι η Abbvie είχε ξεκινήσει την αξιολόγηση της προόδου της ήδη από το 2018, προορίζοντάς την ουσιαστικά για αυτήν τη θέση.

Abbvie: Μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι ο Άκης Αποστολίδης δίνει τη σκυτάλη στη Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Γιατί η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη προέρχεται από τη «μήτρα» της Abbvie εξωτερικού. Και αν και Ελληνίδα, φέρνει έναν αέρα διεθνή. Έχει εργαστεί σε πάνω από 7 χώρες από διάφορες θέσεις ευθύνης και πλέον «ρίχνει άγκυρα» στην πατρίδα της.

Από τη Ρώμη στην Αθήνα

Προηγούμενός της σταθμός ήταν η Ρώμη. Αλλά έχει δουλέψει και στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ελβετία και αλλού.

Γοητευτική, χαμογελαστή, δυναμική, εξωστρεφής, η νέα πρόεδρος και CEO της φαρμακευτικής εταιρείας, που έχει έντονη σφραγίδα στον χώρο, σχεδιάζει ήδη με τους συνεργάτες της τα επόμενα βήματα, με στόχο να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρείας.

Μιλάει πέντε γλώσσες και τέλειωσε Φαρμακευτική στην Πάτρα. Έχει πάρει δύο μεταπτυχιακά, ένα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, όλα με άριστα. Ξεκίνησε την καριέρα της από την Apivita και στη συνέχεια εργάστηκε στην IQVIA (πρώην IMS). Σε μια παρουσίαση στον τότε πρόεδρο της Abbott το 2008, ο κ. Αποστολίδης την ξεχώρισε και την πρότεινε στα κεντρικά της εταιρείας.

«Ήθελα να ξαναδώ τη χώρα μου. Πιστεύω ότι δεν έχουμε μόνο να μάθουμε, αλλά μπορούμε να εξάγουμε κιόλας γνώση και εμπειρίες. Είναι μια ευκαιρία για εμάς», δήλωσε η κα Μπαρμπετάκη, που επισήμως αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test, σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου

Πλεύρης για Ογκολογική Μονάδα Παίδων: «Αναβαθμίζεται, δεν ιδιωτικοποιείται»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.