Αποστολή φαρμάκων στην Ουκρανία, από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Στην αποστολή 250.000 φαρμάκων πρώτης γραμμής, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων στην Ουκρανία, προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), συμμετέχοντας στη σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

Τα φάρμακα που απεστάλησαν είναι αντι-ιικά, αντιβιοτικά, αναλγητικά, αντισηψίας, αντιμικροβιακά, αντιφλεγμονώδη, καρδιολογικά, ηλεκτρολύτες και διάφορα αναλώσιμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες–μέλη της για την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση τους, στην πρόσκλησή της για την ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου.

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Αποστολή φαρμάκων στην Ουκρανία

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) συμμετέχει ενεργά στην πανευρωπαϊκή δράση της Medicines for Europe, για την αποστολή φαρμακευτικών προϊόντων στο λαό της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε σχετικά:  «Ο πόλεμος έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στην καρδιά της Ευρώπης και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κάνει το χρέος της, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας. Παρακολουθούμε στενά τα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία και ελπίζουμε όλοι σε μία άμεση εκεχειρία και παύση των εχθροπραξιών».

Διαβάστε επίσης 

Μελέτη ΠΕΦ για τον μηχανισμό ανοικτών δεδομένων Φαρμάκου & Υγείας στην Ελλάδα

APIVITA: Στο πλευρό των μελισσοκόμων της Εύβοιας

HomeCare: Κατ’ οίκον Υπηρεσίες Υγείας από το Hellenic HealthCare Group

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.