Οι 12 δολοφόνοι του σεξ

Η προθυμία και η διάθεση για το σεξ μπορεί να είναι για κάποιους δεδομένη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο οργανισμός και το σώμα υποκύπτουν πάντα σε όσα θέλει ο εγκέφαλος.

- Advertisement -

Υπάρχουν 13 παράγοντες που σκοτώνουν το σεξ

1. Στρες

Μερικοί άνθρωποι αποδίδουν όταν είναι αγχωμένοι. Αυτό όμως δεν ισχύει και για το σεξ. Το άγχος στην εργασία, στο σπίτι ή στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι η καθημερινότητα όλων. Η διαχείριση του άγχους βοηθά και αν δυσκολεύστε να βρείτε στιγμές γαλήνης και ηρεμίας, μπορείτε να αναζητήσετε τη συμβουλή ψυχολόγου ή γιατρού.

2. Προβληματική σχέση

Η κακή σχέση του ζευγαριού ή ένας σοβαρός τσακωμός είναι η πιο συχνή αιτία για ανύπαρκτη σεξουαλική διάθεση. Ειδικά οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο, αλλά και οι άνδρες δεν μένουν αδιάφοροι μπροστά σε θέματα εμπιστοσύνης, απιστίας ή κακής επικοινωνίας.

- Advertisement -

3. Αλκοόλ

Ένα ποτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ανοιχτοί για ερωτικές περιπτύξεις και σεξ. Αλλά το πολύ αλκοόλ εξαφανίζει τη σεξουαλική επιθυμία.

4. Λίγος ύπνος

Αντιμετωπίζετε προβλήματα στο ύπνο, όπως δυσκολία στο να κοιμηθείτε ή έχετε άπνοια; Κοιμάστε αργά και ξυπνάτε νωρίς; Οτιδήποτε σας στερεί τον ύπνο, να ξέρετε ότι σας στερεί και την ερωτική επαφή. Ξεκουραστείτε αμέσως!

5. Και στη μέση τα παιδιά

Οι ερωτικές ορμές δεν μειώνονται όταν γίνεστε γονείς, απλά πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο χρόνο με τον/την σύντροφο για να βρεθείτε. Μία μπέιμπι σίτερ για τα παιδιά και ένα ραντεβού εκτός σπιτιού για το ζευγάρι, μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

6. Φάρμακα

Μερικά φάρμακα μπορεί να μειώσουν την ερωτική επιθυμία, όπως τα αντικαταθλιπτικά ή τα αντιυπερτασικά. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν λαμβάνεται σε τακτική βάση κάποια φαρμακευτική αγωγή και αν αυτή επηρεάζει τη λίμπιντο. Ενημερώστε επίσης τον γιατρό σας αν η ερωτική επιθυμία μειώθηκε απότομα μετά την έναρξη μίας νέας φαρμακευτικής θεραπείας.

7. Χαμηλή αυτοεκτίμηση για το σώμα

Όταν δεν αισθάνεται κάποιος άνετα με το σώμα του, συνήθως δεν αισθάνεται άνετα και με το σεξ. Αποδεχθείτε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας! Η σέξι διάθεση και η ικανοποίηση δεν μπαίνουν σε σωματότυπους.

8. Παχυσαρκία

Όταν υπάρχουν πολλά επιπλέον κιλά, η επιθυμία συχνά εξασθενεί. Μην ξεχνάτε ότι η παχυσαρκία θεωρείται νόσος και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε συνεργασία με το γιατρό, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η υγεία.

9. Στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία συχνά ανησυχούν για το αν μπορούν να ανταποκριθούν και να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους. Η επικοινωνία με τον γιατρό είναι η λύση γιατί η στυτική δυσλειτουργία πλέον αντιμετωπίζεται.

10. Χαμηλή τεστοστερόνη

Η «Τ» ορμόνη, η τεστοστερόνη, τροφοδοτεί τη σεξουαλική ορμή. Καθώς οι άνδρες γερνούν, τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται λίγο. Όχι ότι όλοι χάνουν την επιθυμία για σεξ αλλά σε μερικούς συμβαίνει. Και εδώ χρειάζεται επικοινωνία με τον γιατρό.

11. Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μειώνει τη διάθεση για πολλά καθημερινά, αναγκαία και ευχάριστα πράγματα της καθημερινότητας μας, ανάμεσα σε αυτά και το σεξ. Η μισή θεραπεία της κατάθλιψης είναι η αναγνώριση του προβλήματος και η αναζήτηση βοήθειας από ειδικό για την άλλη μισή θεραπεία.

12. Εμμηνόπαυση

Για πολλές γυναίκες, η λίμπιντο μειώνεται στην εμμηνόπαυση. Αυτή την περίοδο της γυναίκας παρατηρούνται επίσης και άλλες ενοχλήσεις όπως κολπική ξηρότητα, πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό εν μέρει αφορά συμπτώματα όπως κολπική ξηρότητα και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Αλλά κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και είναι πιθανό να έχει μια υπέροχη σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση, φροντίζοντας τη σχέση, την αυτοεκτίμηση και τη γενική υγεία της.

Πηγή: webmd.com

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.