Το πρωινό σεξ κάνει καλό στην υγεία

Το πρωινό σεξ είναι σίγουρα διασκεδαστικό, προσφέρει απόλαυση, αλλά χαρίζει επίσης πολλαπλά οφέλη σε πνεύμα και σώμα.

«Το σεξ, γενικά, έχει ευεργετικές επιδράσεις στην καρδιαγγειακή υγεία, την ψυχική υγεία, την ποιότητα της στενής σχέσης, την κατάθλιψη, τα συμπτώματα του πόνου και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Όσον αφορά το πρωινό σεξ, υπάρχουν περισσότερα οφέλη», δήλωσε η Dr Sudeshna Ray, γυναικολόγος, σύμβουλος μαιευτικής και γυναικολογίας στο Jaslok Hospital & Research Center.

Και τονίζει: «Αν πάτε με το ρολόι του σώματος, θα διαπιστώσετε ότι τα ορμονικά επίπεδα είναι υψηλότερα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες το πρωί. Αυτό περιλαμβάνει ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη».

Η Δρ Sudeshna, επισημαίνει 6 βασικούς λόγους που κάνουν το πρωινό σεξ ωφέλιμο

  1. Είναι ενισχυτικό διάθεσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σεξ βοηθά στην απελευθέρωση ορμονών της ευτυχίας που ανεβάζουν τη διάθεσή σας αμέσως. Σε κάνει να νιώθεις ψυχικά ελαφρύ και σε ηρεμεί ακόμη. «Η απελευθέρωση ορμονών χαράς όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη το πρωί μπορεί να κάνει τον καθένα να αισθάνεται πιο χαλαρός, συγκεντρωμένος και ευδιάθετος όλη την ημέρα», σημειώνει.

2. Το πρωινό σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το σεξ το πρωί βοηθά στην αύξηση της παραγωγής IgA στο σώμα σας. Το IgA σημαίνει ανοσοσφαιρίνη Α που είναι ένα αντίσωμα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανοσολογική λειτουργία των βλεννογόνων. Έτσι, περισσότερο πρωινό σεξ σημαίνει καλύτερη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης

Το σεξ βοηθά στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου σας, δεδομένου ότι προκαλεί ορμή ορμονών στο σώμα σας. Ο Δρ Ρέι αποκάλυψε ότι το σεξ το πρωί μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί όλη την ημέρα.

4. Μπορεί να λειτουργήσει ως πρωινή προπόνηση

«Το πρωινό σεξ λειτουργεί συχνά ως μια υπέροχη πρωινή προπόνηση μέτριας έντασης, καίει τις θερμίδες και σας βοηθά να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια δόση θετικών ενεργειακών ορμονών. Μπορεί να συμβάλει στο τέντωμα και στη χαλάρωση των μυών », εξηγεί.

5. Μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το σεξουαλικό άγχος

Το σεξουαλικό άγχος είναι πολύ συχνό στους ανθρώπους. Μπορεί να οφείλεται στο να ντρέπεσαι για το σώμα σου ή να διστάζεις για την πράξη. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Δρ Bhavna Bharmi, αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και άγχος. Τις πρωινές ώρες, εσείς και ο σύντροφός σας είστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση. Βρίσκεστε και οι δύο στο ίδιο επίπεδο οικειότητας και γίνεται ευκολότερο να αποδεχτείτε την ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων. Λόγω αυτού του σεξουαλικού άγχους μπορεί να εξημερωθεί.

6. Βοηθά να βελτιώσετε τη λίμπιντό σας

«Αφού ξεκουραστείτε σωστά, το σώμα σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει ξανά το πρωί. Εάν κάνετε πρωινό σεξ, το σώμα είναι σε θέση να παράγει μια καλή ποσότητα ορμονών φύλου και αυτό οδηγεί σε βελτιωμένη ευχαρίστηση. Το ευχάριστο σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση ορμονών που ονομάζονται ωκυτοκίνη και ντοπαμίνη. Αυτό ενισχύει τη λίμπιντο και αυξάνει την ικανοποίηση», κατέληξε.

Είστε ακόμα δύσπιστοι για το πρωινό σεξ; Δοκιμάστε το με τον/την σύντροφό σας και δείτε πώς θα σας φτιάξει τη διάθεση, αλλά και την υγεία!

Πηγή: enlitemo.com

Διαβάστε επίσης 

Τα κόλπα για σεξουαλικό ερεθισμό και οργασμό – Η ώρα των γυναικών

Οι άνδρες με αυτά τα 3 χαρακτηριστικά κάνουν περισσότερο σεξ

Μπορεί να κολλήσετε COVID-19 την ώρα του σεξ; Οι ειδικοί απαντούν

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.