Ο ξηρός ή στεγνός οργασμός και τι μπορεί να προκαλέσει στον άνδρα

Ο ξηρός ή στεγνός οργασμός δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Μπορεί να προκαλέσει στον άνδρα σημαντικό πρόβλημα, αλλά δεν επηρεάζει την σεξουαλική απόλαυση και κορύφωση.

Πίσω από τον «ξηρό» ή στεγνό οργασμό κρύβεται η παλίνδρομη εκσπερμάτιση κατά την οποία το σπέρμα δεν ακολουθεί τον φυσιολογικό δρόμο για να βγει από το σώμα τη στιγμή του οργασμού, αλλά εισέρχεται στην ουροδόχο κύστη.

Ο άνδρας φθάνει στην σεξουαλική κορύφωση, όταν υπάρχει παλίνδρομη εκσπερμάτιση αλλά μπορεί να εκσπερματίσει πολύ λίγο ή καθόλου σπέρμα. Γι αυτό το λόγο ονομάζεται ξηρός οργασμός. Μάλιστα τα ούρα μετά τον οργασμό είναι θολά γιατί περιέχουν σπέρμα.

Η παλίνδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να προκαλέσει ανδρική υπογονιμότητα και γι αυτό συστήνεται άμεσα η επίσκεψη σε γιατρό.

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία που προκαλεί την παλίνδρομη εκσπερμάτιση.

Παλίνδρομη εκσπερμάτιση και κατά συνέπεια ξηρό ή στεγνό οργασμό μπορεί να προκληθεί από διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπευτικές αγωγές.

Αν η παλίνδρομη εκσπερμάτιση οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση η οποία προκάλεσε μόνιμες ανατομικές στο αναπαραγωγικό σύστημα, τότε δεν υπάρχει αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν παλίνδρομη εκσπερμάτιση και τα οποία περιέχουν ουσίες για διαταραχές της διάθεσης, τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και για κάποιες παθήσεις του προστάτη.

Πηγή: mayoclinic.org

Διαβάστε επίσης

Γιατί εξαφανίζεται ο πόνος στο άγριο σεξ και πόσο διαρκεί η εκσπερμάτιση

Βαρεμάρα στο κρεββάτι ή βαρετό σεξ – Τα 6 κριτήρια της σεξουαλικής πλήξης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.