Οι 7 κινήσεις για το μανικιούρ της καραντίνας

-

Μέχρι να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, το μανικιούρ και το πεντικιούρ γίνεται στο σπίτι. Για επαγγελματικό αποτέλεσμα ακολουθήστε τις 7 βασικές κινήσεις του μανικιούρ της καραντίνας.

  • Προτιμήστε το remover από το καθαρό ασετόν. Το ασετόν είναι ένα χημικό διαλυτικό μέσο που αφαιρεί γρήγορα τα χρώματα. Θα έχετε παρατηρήσει όμως ότι μετά τη χρήση του τα νύχια μοιάζουν αφυδατωμένα. Γι αυτό το λόγο έχει αντικατασταθεί πια από το remover, το οποίο είναι φτιαγμένο από αιθανόλη και οξικό οξύ. Το Nail Remover περιέχει ασετόν, αλλά η ποσότητα που περιέχεται λειτουργεί ως διαλύτης αποφεύγοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του καθαρού ασετόν και είναι εμπλουτισμένο με λάδι ή λανολίνη για να ενυδατώνει τα νύχια.
  • Δώστε σχήμα στα νύχια με τη λίμα σας. Η συνηθισμένη κίνηση μπρος πίσω είναι λάθος. Για να αποφύγετε ξεφλούδισμα και σπάσιμο λιμάρετε τα νύχια σας προς μια κατεύθυνση.
  • Για να απομακρύνετε τα πετσάκια, μαλακώστε τα χέρια σας με χλιαρό προς το ζεστό νερό, περάστε λίγο λαδάκι ή ελάχιστο κοντίσιονερ με κινήσεις μασάζ και στη συνέχεια σπρώξτε τα προς τα πίσω για να τα απομακρύνετε από την επιφάνεια των νυχιών. Αν είστε εξοικειωμένη αφαιρέστε τα επωνύχια (πετσάκια), με το κατάλληλο ψαλιδάκι ή pusher.
  • Η εφαρμογή της βάσης base coat είναι η μισή περιποίηση. Όταν δεν τη χρησιμοποιείτε τα νύχια με τον καιρό γίνονται πιο αδύναμα ή κιτρινίζουν. Περάστε μια στρώση Base Coat στα νύχια σας κι αφήστε τα να στεγνώσουν.
  • Μην κουνάτε πολύ το μπουκαλάκι του βερνικιού νυχιών πριν την χρήση του γιατί δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα, τις οποίες θα δείτε αργότερα στα νύχια σας. Δοκιμάστε να το ζεστάνετε ανάμεσα στα χέρια σας και με απαλές κινήσεις κουνήστε το δεξιά και αριστερά.
  • Δεν χρειάζεται πολλή ποσότητα βερνικιού στο πινελάκι γιατί έτσι θα αργήσουν πολύ να στεγνώσουν και θα χαλάσουν πιο εύκολα.
  • Για μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα, περάστε μια στρώση από Top Coat, που στεγνώνει πολύ γρήγορα, γυαλίζει τα νύχια, τα προστατεύει από τυχόν λεκέδες και τα δυναμώνει.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.