Πως θα προστατεύσουμε το δέρμα μας από τις φθορές του χρόνου

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου, που καλύπτει τον οργανισμό. Μας προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες, διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος και μας βοηθάει να ερχόμαστε σ’ επαφή με άλλους ανθρώπους.     

To πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του στην επιδερμίδα μας Δεν υπάρχει τρόπος να τον γυρίσουμε πίσω, αλλά σίγουρα μπορούμε να αντιστρέψουμε λίγη από την ζημιά που έκανε στο δέρμα μας.

Πίνουμε πολύ νερό

Είναι ο πρώτος και ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας για την υγεία μας. Πρέπει πάντα να πίνουμε άφθονο νερό μέσα στην ημέρα, ώστε ο οργανισμός μας να λειτουργεί σωστά και αυτό το νερό ενυδατώνει και κάνει το δέρμα μας να λάμπει. Επιπλέον, το να πίνουμε αρκετό νερό βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος,  μέσω της εφίδρωσης.

Τρώμε πρωτεϊνη

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που δεν αφήνουν τις ρυτίδες να σχηματιστούν τόσο εύκολα. Επιπλέον, όταν βάζουμε πρωτεΐνη στην διατροφή μας, την κάνουμε πιο ισορροπημένη, με αποτέλεσμα καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, λιγότερο στρες και καλύτερη γενικότερη κατάσταση υγείας.

Και κοιμόμαστε τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας αναδομεί τον εαυτό του,  αποβάλλει τοξίνες και δημιουργεί λαμπερό και σφιγηλό δέρμα.

Η δερματολόγος είναι η πλέον κατάλληλη να μας προτείνει θεραπείες αντιγήρανσης ανάλογα με τις ανάγκες μας, την κατάλληλη κρέμα ενυδάτωσης- αυτή τη φορά πιο πλούσια σε ενυδατικά και αντιγηραντικά στοιχεία- έναν αντιγηραντικό ορό καθώς & κρέμα νύκτας με αναπλαστική και συσφικτική δράση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.