Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με φυσικά υλικά

Πολλά άτομα εξαιτίας των καθημερινών συνηθειών τους (κάπνισμα, καφές, κρασί, κτλ) αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των θαμπών δοντιών.

Τα λευκά και αστραφτερά δόντια είναι πολύ σημαντικό πράγμα για την εμφάνιση κάθε ανθρώπου καθώς βελτιώνει αισθητά ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα μας: το χαμόγελό μας.

Ένα λαμπερό χαμόγελο μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση σας, κάνοντας σας να φαίνεστε νεότεροι και αναζωογονημένοι.

Υπάρχει, βέβαια, η αποτελεσματική, αλλά δαπανηρή, διαδικασία της λεύκανσης των δοντιών στην καρέκλα του οδοντίατρου.

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι με φυσικά υλικά

Μπορείτε, όμως, να ακολουθήσετε και τις παρακάτω συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τα δόντια σας να δείχνουν πιο λευκά:

Τα μήλα, τα καρότα και το σέλινο είναι εξαίσιες τροφές για την υγεία των δοντιών σας. Τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα ενεργούν σαν φυσική οδοντόβουρτσα.

Οι συγκεκριμένες τροφές δεν είναι μόνο καλές για τα δόντια λόγω της υφής τους, αλλά για τον πρόσθετο λόγο. ότι περιέχουν τα κατάλληλα οξέα που θα διατηρήσουν τα δόντια σας ακόμη πιο λευκά και θα αφαιρέσουν τους λεκέδες.

Χυμός λεμονιού

Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, το οποίο δρα ως ένα είδος φυσικού λευκαντικού. Φτιάξτε μία πάστα ανακατεύοντας ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού με αρκετή μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε τη για να λευκάνετε τα δόντια σας.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει ήπια λειαντική δράση (καθιστώντας την ιδανική για την απομάκρυνση των λεκέδων) και είναι πολύ αλκαλική, βοηθώντας στην εξουδετέρωση της φυσικής οξύτητας του χυμού λεμονιού.

Μηλόξυδο

Κάντε γαργάρες με μηλόξυδο που όχι μόνο αφαιρεί τους λεκέδες και βοηθά να διατηρούνται λευκά τα δόντια, αλλά παράλληλα σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα και τα ούλα και καταπολεμά εξαιρετικά αποτελεσματικά την δυσάρεστη αναπνοή.

Συνδυάζοντας μερικές από τις θεραπείες λεύκανσης των δοντιών, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας οδοντόπαστα λεύκανσης.

Η ανάμιξη ελαίου καρύδας με διττανθρακικό νάτριο, λίγο χυμό λεμονιού και μια σταγόνα ελαίου μέντας, δημιουργεί έναν ισχυρό συνδυασμό απομάκρυνσης λεκέδων που είναι φυσικά αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακός, με ωραία γεύση.

Μην αμελείς την επίσκεψη στον οδοντίατρό σου

Κάθε έξι μήνες με ένα χρόνο φρόντισε να επισκέπτεσαι τον οδοντογιατρό σου. Μπορεί να κάνεις καθαρισμό για την αφαίρεση πέτρας και χρωστικών. Ο τακτικός έλεγχος εντοπίζει τα φθαρμένα σφραγίσματα και τις οδοντικές βλάβες, πριν επεκταθούν.

Πηγή:.telegraph.co.uk

Διαβάστε επίσης 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλούν μυέλωμα: «Δεν είναι εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία

Διαλείπουσα νηστεία: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.