Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα: Για τον εαυτό σου και την κοινωνία

Σήμερα 21 Ιουνίου είναι η 10η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα με θέμα «Γιόγκα για τον εαυτό και την κοινωνία». Η yoga, μια μεταμορφωτική πρακτική, αντιπροσωπεύει την αρμονία του μυαλού και του σώματος, την ισορροπία μεταξύ σκέψης και πράξης και την ενότητα του περιορισμού και της εκπλήρωσης.

Ενσωματώνει το σώμα, το μυαλό, το πνεύμα και την ψυχή, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία και την ευεξία που φέρνει ειρήνη στην πολυτάραχη ζωή μας. Η δύναμή του να μεταμορφώνει είναι αυτό που γιορτάζουμε αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα.

Τι είναι η Γιόγκα και γιατί τη γιορτάζουμε;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας γιόγκα είναι μια αρχαία σωματική, πνευματική και πνευματική πρακτική που ξεκίνησε από την Ινδία. Η λέξη «yoga» προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει ενώνω ή συμμετέχω, συμβολίζοντας την ένωση σώματος και συνείδησης.

Σήμερα ασκείται με διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο και αυξάνεται σε δημοτικότητα.

Αναγνωρίζοντας την παγκόσμια απήχησή του, στις 11 Δεκεμβρίου 2014, τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν την 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα με το ψήφισμα 69/131.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα στοχεύει να ευαισθητοποιήσει παγκοσμίως τα πολλά οφέλη της άσκησης της γιόγκα.

Το σχέδιο ψηφίσματος για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα προτάθηκε από την Ινδία και εγκρίθηκε από 175 κράτη μέλη. Η πρόταση εισήχθη για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στην ομιλία του κατά την έναρξη της 69ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία είπε: «Η γιόγκα είναι ένα ανεκτίμητο δώρο από την αρχαία μας παράδοση. Η γιόγκα ενσωματώνει την ενότητα μυαλού και σώματος, σκέψης και δράσης … μια ολιστική προσέγγιση [που] είναι πολύτιμη για την υγεία και την ευημερία μας. Η γιόγκα δεν είναι μόνο η άσκηση. Είναι ένας τρόπος να ανακαλύψεις την αίσθηση της ενότητας με τον εαυτό σου, τον κόσμο και τη φύση».

Το ψήφισμα σημειώνει «τη σημασία των ατόμων και των πληθυσμών να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές και να ακολουθούν πρότυπα τρόπου ζωής που προάγουν την καλή υγεία».

Από την άποψη αυτή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε επίσης τα κράτη μέλη του να βοηθήσουν τους πολίτες τους να μειώσουν τη σωματική αδράνεια, η οποία συγκαταλέγεται στις δέκα κορυφαίες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και βασικός παράγοντας κινδύνου για μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα. καρκίνο και διαβήτη.

Διαβάστε επίσης

Ακτινολόγος μπήκε μαζί στον αξονικό με εγκαταλελειμμένο βρέφος, όπως θα έκανε η μητέρα του

Οι αναμονές στο φάρμακο, τα νέα επενδυτικά πλάνα και μια… Κουκουβάγια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.