Προσοχή: Χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ κυκλοφορεί ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης

Ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης κυκλοφορεί χωρίς έγκριση, παρά το γεγονός ότι διατίθεται και εφαρμόζεται ευρέως σε κέντρα αισθητικής.

Το ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης

Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Νορβηγίας, μέσω του συστήματος ειδοποίησης ανάμεσα στις αρχές των κρατών-μελών, για τη διάθεση του ενέσιμου διαλύματος LEMONBOTTLE, το οποίο προωθείται για τη λιποδιάλυση.

Ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του, προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου δεν διαθέτει σχετική έγκριση από τον ΕΟΦ και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Το ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης χρησιμοποιείται από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς καθώς και από κέντρα αισθητικής ως μία μη επεμβατική λύση για την απομάκρυνση του λίπους. Το συγκεκριμένο προϊόν εφαρμόζεται στα περισσότερα μέρη του σώματος όπου συγκεντρώνονται τα λιποκύτταρα. Με δεδομένο ότι πρόκειται για θεραπεία, ο ΕΟΦ προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση, καθώς οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι κυκλοφορεί χωρίς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως διαφημίζεται, περιέχει κυρίως φυτικές ουσίες και συνήθως απαιτούνται 3-4 θεραπείες.

Διαβάστε επίσης

Οι ελληνικές αλμυρές και γλυκές γεύσεις που ανέβηκαν στην κορυφή του Taste Atlas

Π. Κατσίβελας: Οι δυνατότητες του ΕΚΕΑ, το «στοίχημα» και το νέο νομοσχέδιο για την αιμοδοσία

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΙΣΑ -Οι έμπειροι γιατροί φεύγουν από το ΕΣΥ και οι νέοι δεν έρχονται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.