Αφρικανική σκόνη: Κόλπα για να την κρατήσετε μακριά από το σπίτι

H αφρικανική σκόνη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες είναι επικίνδυνη για την υγεία μας, καθώς μεταφέρει μια σειρά από επικίνδυνα στοιχεία όπως μόλυβδο, αρσενικό, μαγγάνιο, χρώμιο, ψευδάργυρο. Ερευνητές βρήκαν μάλιστα 45 τοξικές χημικές ουσίες σε αυτήν, που σχετίζονται με προβλήματα υγείας του πεπτικού, του ανοσοποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Για αυτό διαβάστε κάποια έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να πείτε αντίο στα στρώματα με την αφρικανική σκόνη να έχουν απλωθεί στα αυτοκίνητα και η σκόνη να έχει «κάτσει» ακόμα και στα έπιπλά του σπιτιού.

Για τις γυάλινες επιφανειες

Φτιάξτε ένα μίγμα που θα αποτελείται από ένα μέρος μαλακτικό και τέσσερα μέρη νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι απλικατέρ (σπρέι) και ψεκάστε σε κάθε διάφανη επιφάνεια. Σκουπίστε με ένα πανί από μικροΐνες και τελειώσατε.

Φίλτρα καφέ για την τηλεόραση

Η οθόνη της τηλεόρασης συσσωρεύει σκόνη που δύσκολα φεύγει με ένα πανί. Γι’ αυτό, τρίψτε μ’ ένα φίλτρο καφέ, που θα την κάνει να γυαλίσει.

Αποχνουδωτής για τα μαξιλάρια, τον καναπέ και τη λάμπα

Για να πάρετε τα «πολλά πολλά» από τις υφασμάτινες επιφάνειες, ο κλασικός αποχνουδωτής θα κάνει τη δουλειά που θέλετε χωρίς καθόλου κόπο.

Γυαλίστε τις ξύλινες επιφάνειες με ένα πανί

Μην εφαρμόζετε το κερί κατευθείαν στα έπιπλα αφού έτσι θα συσσωρευτεί περισσότερη σκόνη. Για να αποφύγετε τις σκονισμένες επιφάνειες στα ξύλινα έπιπλα, απλώστε το κερί με ένα πανί. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα που θα απωθεί τους ενοχλητικούς κόκκους σκόνης.

Τα φυτά είναι σύμμαχοί σας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, γι’ αυτό και είναι σύμμαχοί σας στον πόλεμο με την σκόνη. Αν φροντίζετε να αλλάζετε συχνά το νερό τους ή να τα δροσίζετε με νερό στο μπάνιο, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

Κάλτσες αντί για ξεσκονόπανα

Κάντε τις παλιές σας κάλτσες ξεσκονόπανα! Λόγω της σύνθεσής τους θα παγιδεύσουν τη σκόνη πολύ πιο γρήγορα χωρίς αυτή να «πετάγεται» στον αέρα. Τις βάζετε είτε στο χέρι σας σαν γάντι είτε στην σκούπα.

Βουρτσάκια για το πληκτρολόγιο

Ξεφορτωθείτε τη σκόνη απ’ το πληκτρολόγιο του υπολογιστή με παλιά σύνεργα του μακιγιάζ σας! Κάθε είδους πανιά σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι καθόλου αποτελεσματικά…

 Οινόπνευμα για τις λάμπες

Φυσικά ενώ δεν είναι σε λειτουργία και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αρκετή ώρα. Τρίψτε τις με λίγο βαμβάκι και αλκοόλ και έπειτα σκουπίστε τις με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. Θα δείτε την διαφορά στην ατμόσφαιρα αλλά και στο φως.

Διαβάστε επίσης 

Exercise is Medicine: Οι γιατροί πρέπει να αξιολογούν το επίπεδο φυσικής κατάστασης των ασθενών

Ασκήσεις για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.