Συνήθειες που καταστρέφουν την ευλυγισία σας, καθώς μεγαλώνετε

Όσο μεγαλώνεις, δεν έχεις την ίδια ευλυγισία, που είχες όταν ήσουν δέκα ετών. Καθώς γερνάμε η ευλυγισία απαιτεί δουλειά. Μέχρι περίπου τα 30 έτη το σώμα σου κρατάει περισσότερο νερό, οι μύες λειτουργούν πιο σωστά και δεν είσαι τόσο επιρρεπής σε τραυματισμούς. Και εάν τραυματιστείς, θεραπεύεσαι πολύ εύκολα. Μετά τα 35 τα πράγματα αλλάζουν. Μαζί τους αλλάζει και η ευλυγισία σου. Εκτός από τη φυσική εμφάνιση, η έρευνα δείχνει ότι, το σώμα  χάνει μυϊκή μάζα και οστική πυκνότητα και η ακαμψία των αρθρώσεων μπορεί να αυξηθεί.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε τακτικά, αναφέρει ο personal trainer,  Ronny Garcia, CPT, ιδιοκτήτης του Blink Fitness, ο οποίος μοιράζεται επτά καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν την ευλυγισία σας καθώς μεγαλώνετε.

«Οι εύκαμπτοι μύες και οι αρθρώσεις είναι λιγότερο επιρρεπείς σε καταπονήσεις, διαστρέμματα και άλλους τραυματισμούς», λέει ο Garcia. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενεργή προσπάθεια να παραμείνετε ευλύγιστοι είναι το κλειδί. «Η καλή ευλυγισία υποστηρίζει τη σωστή ευθυγράμμιση του σώματός σας και ενισχύει το εύρος της κίνησής σας», προσθέτει ο Garcia. «Και τα δύο σου επιτρέπουν να κινείσαι πιο ελεύθερα και να κάνεις εύκολα καθημερινές δραστηριότητες».

Δεν κινείτε το σώμα σας 

Ξεκινώντας το πρωί σας με κάποια κίνηση μπορεί να δώσει τον τόνο για ολόκληρη την ημέρα σας. Κάτι τόσο απλό όπως το να βγείτε έξω για έναν γρήγορο περίπατο στη γειτονιά σας ή να κάνετε μια ελαφριά γιόγκα, θα ζεστάνει το σώμα σας σε ελάχιστο χρόνο. Είναι μια εξαιρετική συνήθεια να την αποκτήσεις.

Κάνετε καθιστική ζωή 

Η καθιστική ζωή είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ευλυγισία και τη γενική υγεία σας. Όταν κάθεστε για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας, θα βιώσετε μυϊκό σφίξιμο και γενικά μειωμένη ευλυγισία, εξηγεί ο Garcia. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η καθιστική ζωή, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, χρόνια φλεγμονή, ακόμη και σε ορισμένους καρκίνους.

Δεν έχετε μια ρουτίνα διατάσεων

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το σώμα σας θα είναι λιγότερο ευέλικτο αν δεν το τεντώσετε. «Το να μην ενσωματώνετε τακτικές διατάσεις στη ρουτίνα σας μπορεί να κάνει τους μύες να γίνουν άκαμπτοι και λιγότερο εύπλαστοι», μας λέει ο Garcia. “Για να παραμείνετε ευλύγιστοι, εκτελείτε τακτικές δυναμικές και στατικές διατάσεις με όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Εστιάστε στη δυσκαμψία, όπως οι γοφοί, οι οπίσθιοι μηριαίοι και οι ώμοι.”

Σκύβετε

Το να προσέχετε τη στάση σας—και να την ενδυναμώνετε—διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ευλυγισία. «Το σκύψιμο,  μπορεί να συντομεύσει τους μύες και να περιορίσει το εύρος της κίνησης με την πάροδο του χρόνου», προειδοποιεί ο Garcia.

Δεν δίνετε στο σώμα σας αρκετή ξεκούραση και αποκατάσταση

Η ξεκούραση και η αποκατάσταση είναι μια άλλη βασική πτυχή για τη συνολική σας υγεία.  «Η υπερπροπόνηση, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή κόπωση και μειωμένη ευλυγισία», τονίζει ο Γκαρσία.

Διαβάστε επίσης 

Τα 5 χρώματα στα ρούχα που μας μεγαλώνουν

Σωληνωτοί μαστοί: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.