Με μακιγιάζ στο γυμναστήριο; Με ποια προϊόντα θα περιορίσετε τα δερματικά προβλήματα

Το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο γυμναστήριο ή σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να τονώνει τη διάθεσή σας, αλλά ξέρετε ότι είναι κακό για το δέρμα σας.

Φραγμένοι πόροι, ακμή και ξηροδερμία, είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να δείτε στο δέρμα αν πηγαίνετε στο γμναστήριο με μακιγιάζ, ακόμα και με μία απλή κρέμα βάσης.

Το foundation όταν γυμνάζεστε μπορεί να εμποδίσει το δέρμα να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα λιπαρότητας, ενώ η μάσκαρα ή το eyeliner κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό, κνησμό και εξανθήματα.

Ωστόσο, εάν πηγαίνετε παντού με μακιγιάζ, ακόμα και στο γυμναστήριο, αναζητήστε «μη φαγεσωρογόνα» προϊόντα και πλύνετε το πρόσωπό σας αμέσως μετά την άσκηση για να ελαχιστοποιήσετε τα δερματικά προβλήματα.

Μια νέα μελέτη ερεύνησε αυτό ακριβώς το θέμα. Οι επιστήμονες ζήτησαν από 43 υγιείς άνδρες και γυναίκες να κάνουν προπονήσεις 20 λεπτών σε διάδρομο σε ένα εργαστήριο. Πριν ασκηθούν, έβαλαν κρέμα βάσης στο μέτωπο και στο πάνω μέρος του μάγουλου στο ένα μισό του προσώπου τους, ενώ το άλλο μισό το άφησαν χωρίς μακιγιάζ.

Στο τέλος της προπόνησής τους, όλοι είχαν περισσότερη υγρασία και στα δύο μισά του προσώπου. Ωστόσο, υπήρχε περισσότερη υγρασία στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε μακιγιάζ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology.

Οι πόροι επίσης αυξήθηκαν όπως και τα επίπεδα λιπαρότητας στο δέρμα χωρίς μακιγιάζ, ενώ οι πόροι παρέμειναν στο ίδιο μέγεθος και τα επίπεδα λιπαρότητας μειώθηκαν στα σημεία εφαρμογής της βάσης.

Αυτό υποδηλώνει ότι το μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του δέρματος να διατηρεί τα σωστά επίπεδα λιπαρότητας κατά τη διάρκεια της άσκησης και να προκαλέσει δυνητικά ξηρό δέρμα, φραγμένους πόρους, λευκά και μαύρα στίγματα και ακμή, ανέφεραν οι επιστήμονες.

Η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να προκαλέσει τη διάσπαση της βάσης κρέμας με αποτέλεσμα την εφαρμογή του μακιγιάζ σε ραβδώσεις.

Παρόλο που η μελέτη επικεντρώθηκε στη βάση κρέμας, είναι πιθανό ότι το μακιγιάζ σε σκόνη θα παρεμπόδιζε επίσης τη σωστή λειτουργία του δέρματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Είναι πιθανόν, η πούδρα να μην φράξει τους πόρους τόσο πολύ όσο η κρέμα βάσης, αλλά στεγνώνει το δέρμα.

Το μακιγιάζ ματιών όπως η μάσκαρα ή το eyeliner μπορεί επίσης να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, όπως ερεθισμό, κνησμό, εξανθήματα και αύξηση της πιθανότητας μόλυνσης.

Το να φοράτε κραγιόν στο γυμναστήριο, ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει δερματικά προβλήματα.

Ανεξάρτητα από το αν έχετε μακιγιάζ, ακόμα και πολύ ελαφρύ, μην παραμελείτε την αφαίρεσή του και το καλό πλύσιμο του προσώπου μετά το τέλος της προπόνησης.

Διαβάστε επίσης

Οι φωτιές που ανάβει η Θεανώ Καρποδίνη, η ασάφεια του Άδωνι και ο κώδικας… Da Vinci

Γεωργιάδης: Έχουν γίνει 300.000 δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο μαστού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.