Τι κάνει το τόνερ στο δέρμα και πόσο απαραίτητο είναι

Πιθανότατα γνωρίζετε καλά τα βασικά στοιχεία της περιποίησης της επιδερμίδας: πλύσιμο προσώπου, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. Εφόσον κάνετε αυτά τα τρία πράγματα, το δέρμα σας παίρνει την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Υπάρχει όμως και το τόνερ ή αλλιώς τονωτική λοσιόν, που αν και μοιάζει με νερό, ουσιαστικά προσφέρει άμεσα στο δέρμα μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες (ενυδάτωση, αντιοξείδωση, αφαίρεση των νεκρών κυττάρων κ.α.). Επίσης, επαναφέρει το pH του δέρματος στη φυσική του κατάσταση (η οποία συχνά διαταράσσετε μετά τον καθαρισμό). Η πιο σημαντική του λειτουργία είναι ,όμως, πως προετοιμάζει την επιδερμίδα και τους πόρους σας να δεχτούν τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Με τη βοήθειά του τα υπόλοιπα προϊόντα εισχωρούν βαθύτερα και η αποτελεσματικότητά τους αυξάνετε..

Τι κάνει το τόνερ στο δέρμα;

«Με τα χρόνια, τα τόνερ έχουν εξελιχθεί ενσωματώνοντας πρόσθετα ενυδατικά και ενεργά συστατικά», λέει ο Ryan Turner, MD, πιστοποιημένος δερματολόγος στη Νέα Υόρκη και συνιδρυτής του TRNR Skin.

Μειώνει την εμφάνιση των πόρων

Εφαρμόζοντας μία μικρή ποσότητα τονωτικής λοσιόν σε ένα δισκίο βάμβακος και περνώντας το από όλο το πρόσωπο όχι μόνο αφαιρείτε την περίσσεια φυσικών ελαίων από την επιδερμίδα σας αλλά και μειώνετε την εμφάνιση των πόρων. Διαθέτρι επίσης, ήπιους παράγοντες απολέπισης, οι οποίοι φροντίζουν για την απαλή και ομοιόμορφη υφή του δέρματός σας.

Αποκαθιστά την ισορροπία του pH στο δέρμα

Κανονικά το δέρμα είναι όξινο, δηλαδή το pH του κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 5-6 στην κλίμακα 0-14 (7 είναι το ουδέτερο). Αυτή η ισορροπία όμως είναι εύκολο να ανατραπεί χάρη στην αλκαλική φύση των σαπουνιών και των καθαριστικών προϊόντων που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, το δέρμα σας θα πρέπει να “δουλέψει” περισσότερο για να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα pH του, πράγμα που αυτόματα σημαίνει, ότι θα παράξει και περισσότερα έλαια. Με ένα τόνερ όμως η όλη διαδικασία θα επισπευσθεί.

Δρα σαν προστατευτικό φιλμ

Έχουν την ικανότητα να “κλείνουν” (όχι να φράζουν) τους πόρους και να μειώνουν τα κενά μεταξύ των κυττάρων, με αποτέλεσμα οι πόροι να φαίνονται μικρότεροι και να μειώνεται ο κίνδυνος διάφοροι περιβαλλοντικοί ρύποι να εισχωρήσουν σ’ αυτούς. Επιπλέον,  οι τονωτικές λοσιόν παρασύρουν το χλώριο και τα υπόλοιπα μεταλλικά στοιχεία που εμπεριέχονται στο νερό της φύσης -2 παράγοντες που σπάνια λαμβάνει κανείς υπόψιν του στη skincare περιποίηση.

 Ενυδάτωση

Πολλά έχουν υγραντική φύση, συγκρατούν δηλαδή την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος. Μπαίνοντας σιγά-σιγά στους πιο κρύους μήνες, όπου η ενυδάτωση είναι η no1 προτεραιότητα στην περιποίηση της επιδερμίδας, αντιλαμβάνεστε γιατί αυτό το προϊόν είναι must, λέει ο Turner.

Διαβάστε επίσης 

Λάδι σώματος ή λοσιόν: Ποια είναι η σωστή επιλογή για λαμπερό δέρμα;

Ρυτίδες: Τι αποκαλύπτουν για το δέρμα μας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.