5 σημεία που μπορείτε να οργανώσετε σε 5 λεπτά

Όταν θέλετε να οργανώσετε τα πράγματά σας, σκέφτεστε τον χρόνο, αλλά μόλις 5 λεπτά αρκούν για να τακτοποιήσετε και να ξεκαθαρίσετε την τσάντα ή το αυτοκίνητό σας.

Μόνο μερικά λεπτά ταξιμόμησης σε χώρους μικροακαταστασίας, θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οργάνωσή σας.

5 σημεία που μπορείτε να οργανώσετε σε 5 λεπτά

Η τσάντα

Η τσάντα σας συνοδεύει όλη την ημέρα και είναι πολύ εύκολο να γεμίσει μικροπράγματα που στην τελική όχι μόνο δεν διευκολύνουν την καθημερινότητά σας αλλά σας φορτώνουν και με βάρος. Ξεκινήστε με το πορτοφόλι και τις αποδείξεις που έχετε. Δεν χρειάζεται να τις κουβαλάτε μαζί σας. Χαρτομάντηλα και μάσκες που έχουν χρησιμοποιηθεί μπορούν να πεταχτούν όπως και τα τελειωμένα μπουκαλάκια αντισηπτικού. Επίσης, είδη προσωπικής φροντίδας που ενδεχομένως έχουν λήξει, μπορούν να ανανεωθούν με καινούργια.
Σκεφθείτε να προμηθευθείτε μία θήκη οργάνωσης για τσάντες που θα σας βοηθά να διατηρείτε σε τάξη την τσάντα και να βρίσκετε αμέσως αυτό που ψάχνετε.

Το αυτοκίνητο

Όπως και τα πορτοφόλια, τα αυτοκίνητα μπορούν να γίνουν χώροι αποθήκευσης. Ξεκινήστε με τα περιτυλίγματα τροφίμων (μην ντρέπεστε – όλοι τρώνε στο αυτοκίνητό τους) και προχωρήστε στα άδεια μπουκάλια νερού. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε κάτω από τα καθίσματα.

Στη συνέχεια ανοίξτε το ντουλαπάκι. Αυτός είναι ένας χώρος όπου συνηθίζουμε να κρύβουμε πράγματα και μετά να τα ξεχνάμε για χρόνια. Θα πρέπει να περιέχει σημαντικά πράγματα όπως το ασφαλιστήριο και όλα τα σχετικά έγγραφα του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, καθαρίστε την κεντρική κονσόλα καθώς και τυχόν θήκες πόρτας και καθίσματος.

Μην ξεχνάτε το πορτμπαγκάζ σας. Κρατήστε τα απαραίτητα, όπως τσάντες για το σούπερ μάρκετ, μερικά μπουκάλια νερό, αλλά πετάξτε όσα έχετε αφήσει από το περασμένο καλοκαίρι.

Τα ντουλάπια της κουζίνας

Υπάρχουν τόσα πολλά που έχουμε στα ντουλάπια μας που είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι υπάρχει εκεί. Έτσι αυτοί οι χώροι μπορεί να γίνουν γρήγορα πολύ ακατάστατοι. Ξεκινήστε με τα μπαχαρικά. Οτιδήποτε έχει λήξει πρέπει να φύγει. Αξιολογήστε τα κονσερβοποιημένα προϊόντα. Μετακινήστε οτιδήποτε πρόκειται να λήξει στο μπροστινό μέρος του ντουλαπιού, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

Το ψυγείο

Τα ψυγεία πρέπει να τακτοποιούνται τακτικά. Ελέγξτε τους χώρους φρούτων και λαχανικών για οτιδήποτε που μπορεί να έχει χαλάσει, ενώ πετάξτε και τα διάφορα υπολείμματα φαγητών.

Το συρτάρι του γραφείου

Ένα συρτάρι γραφείου μπορεί να γίνει πολύ ακατάστατο. Ξεκινήστε με πράγματα όπως στεγνά στυλό και σπασμένα μολύβια. Παλιές αποδείξεις ή περιτυλίγματα τσίχλας θα πρέπει να πεταχτούν. Καθαρίστε και τακτοποιήστε τα πράγματα σας για να τα βρίσκετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης

JAMA: 64.000 γυναίκες και κορίτσια περιμένουν παιδί μετά από βιασμό σε πολιτείες των ΗΠΑ που απαγορεύτηκαν οι αμβλώσεις

O Άδωνις, τα γενόσημα και τo άγχος των καινοτόμων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.