Ταιριάξτε τα ρούχα με το χρώμα των ματιών σας και όχι του δέρματος, λέει νέα έρευνα

Νέα έρευνα δείχνει ότι αν φοράς ρούχα που ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών του, σε κάνουν πιο ελκυστικό σε σύγκριση με την επιλογή του χρώματος της μπλούζας με βάση τον τόνο του δέρματος.

Σε μια νέα μελέτη που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews χρησιμοποίησε ψηφιακά τροποποιημένες εικόνες για να αναλύσει πως άλλαξε η έλξη των ανθρώπων, ανάλογα με το τι φορούσε ένα άτομο σε σχέση με το χρώμα των ματιών του.

«Καλέσαμε 200 συμμετέχοντες να δώσουν τις απόψεις τους σχετικά με το ποια χρώματα ρούχων ταιριάζουν σε διαφορετικά πρόσωπα», εξήγησε ο καθηγητής και επικεφαλής ερευνητής David Perrett , DPhil, σε σχετική ανακοίνωση.

«Μας εξέπληξε πολύ η συμφωνία που υπήρχε. Οι συμμετέχοντες επέλεξαν παρόμοια χρώματα ρούχων προτιμώντας το κόκκινο και το μπλε, ωστόσο τα χρώματα που διάλεγαν ήταν σε εξάρτηση από το ποιος φορούσε το ρούχο».

Τι ακριβώς πρέπει να φορέσεις λοιπόν για να δείχνεις πιο ελκυστική, ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου; Στη μελέτη  διαπιστώθηκε ότι τα άτομα με μπλε μάτια φαίνονται πιο ελκυστικά σε ψυχρές μπλε αποχρώσεις, ενώ όσοι έχουν καστανά μάτια κολακεύονται περισσότερο από πιο ζεστές αποχρώσεις του πορτοκαλί ή του κόκκινου.

Μπορείτε να διευρύνετε αυτήν τη σύσταση, επιλέγοντας άλλες αποχρώσεις της οικογένειας ζεστών ή ψυχρών χρωμάτων. Για πιο ανοιχτά χρώματα ματιών όπως το μπλε ή το πράσινο, οι κομψοί ψυχροί τόνοι όπως το βαθύ μπλε και το σμαραγδένιο πράσινο μπορούν να τονίσουν τα μάτια. Για πιο σκούρα μάτια, οι ζεστοί τόνοι όπως το πλούσιο καφέ και οι γήινες αποχρώσεις μπορούν να προσφέρουν μια συμπληρωματική αντίθεση, τονίζοντας το βάθος του βλέμματος.

Όσοι έχουν πράσινα μάτια θα πρέπει να παίξουν με αυτό το χαρακτηριστικό τους. Αν έχετε πράσινα μάτια, επιλέξτε φυσικά πράσινα από τις αποχρώσεις της θάλασσας μέχρι το χακί για να αναδείξετε την ένταση των πιο σπάνιων ματιών, που είναι τα πράσινα.

Διαβάστε επίσης

Υπέρταση: Πρακτικές συμβουλές για τη ρύθμιση της

Τα ραντεβού του Απόστολου, o Μιχάλης στο Περιστύλιο και η «παύση» του Γιάννη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.