Τα καλύτερα χρώματα για να φοράτε, αν έχετε μελί μάτια

Τα ανοικτά καστανοπράσινα μάτια, τα μελί ή τα “φουντουκιά”, γνωστά για τα στρώματα της ανομοιόμορφης μελάγχρωσης, είναι ιδιαίτερα δελεαστικά.

Αν και δεν είναι τόσο σπάνια όσο τα πράσινα μάτια, τα άτομα με αυτή την ιδιαίτερη απόχρωση ματιών αποτελούν μόνο το 10% του κόσμου.

Μάλιστα, η Elizabeth Kosich, στυλίστρια εικόνας και ιδρύτρια του Elizabeth Kosich Styling, τα περιγράφει ως «μίνι μωσαϊκά με καφέ, πράσινο και χρυσό στη βάση» και προτείνει τα καλύτερα χρώματα για να φοράτε αν θέλετε να ενισχύσετε τα μελί μάτια σας.

Τα καλύτερα χρώματα για να φοράτε αν έχετε μελί μάτια

1. Βαθιά ουδέτερα

Τα μελί μάτια είναι αρκετά ευέλικτα, οπότε δοκιμάζοντας μια σειρά από ουδέτερα χρώματα, όπως γκρι, μπεζ ή πιο σκούρα καφέ, μπορεί πραγματικά να τα κάνει να ξεχωρίσουν. Η Kosich λέει ότι ανάλογα με το φως, τα μάτια μπορούν να αλλάξουν από καφέ σε πράσινο ή κίτρινο.

2. Μωβ

Όταν θέλετε να τονίσετε τα μάτια σας, το μωβ, ειδικά οι πιο πλούσιες αποχρώσεις, είναι μια εξαιρετική επιλογή. Οι δροσεροί τόνοι του μωβ δημιουργούν μια μαγευτική αντίθεση με τους ζεστούς τόνους που υπάρχουν στα φουντουκιά μάτια.

Συχνά τα φουντουκιά ή μελί μάτια έχουν πολύ κίτρινο χρώμα και το μωβ είναι ακριβώς απέναντι από το κίτρινο στον τροχό χρώματος—οπότε ταιριάζει πραγματικά τέλεια. Το καλύτερο συμπληρωματικό χρώμα στο βαθύ, σιωπηλό κίτρινο είναι το μπλε-ιώδες, λέει η Kosich στο Best Life.

Στην πιο ανοιχτόχρωμη πλευρά, η λεβάντα και το φουντουκί χρώμα είναι επίσης υπέροχα μαζί.

3. Γήινοι τόνοι

Οποιαδήποτε απόχρωση ταιριάζει με τα πράσινα ή τα καστανά στα φουντουκιά ή μελί μάτια είναι απαραίτητη. Τα καφέ, τα χρυσά και τα πλούσια πορτοκαλιά είναι επίσης φανταστικά καθώς τονίζουν τους καφέ τόνους στα φουντουκιά μάτια, δίνοντας μια αίσθηση ζεστασιάς και βάθους.

Οι γήινοι τόνοι είναι αρκετά διακριτικοί για να ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά των ματιών χωρίς να είναι υπερβολικοί. «Επιλέγοντας λαδοπράσινα, ή ακόμα και ζωηρά σμαραγδί θα δημιουργηθεί μια εντυπωσιακή αντίθεση στους καφέ και χρυσούς τόνους στα μάτια σας, φωτίζοντας όλο το πρόσωπο.

4. Το μπορντό της Βουργουνδίας

Τα φουντουκιά μάτια είναι μοναδικά λόγω της πολυτονικής φύσης τους, προσφέροντας μυριάδες δυνατότητες όταν πρόκειται να τα ενισχύσουμε με τα σωστά χρώματα», λέει και το μπορντό ταιριάζει τόσο καλά, προσθέτει. Είναι μια πιο ζεστή απόχρωση που πραγματικά θα κάνει τα μάτια να λάμψουν.

Το μπορντό είναι το πιο συμπληρωματικό χρώμα με το πράσινο της ελιάς, γεγονός που δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό για τα μελί μάτια – χάρη στις πράσινες κηλίδες που μπορεί να έχετε.

5. Κίτρινο

Οι κίτρινες ή χρυσές κηλίδες είναι επίσης αρκετά κοινές στα μελί μάτια. Το κίτρινο έχει μεγάλη γκάμα αποχρώσεων: Η Kosich προτείνει να δοκιμάστε την ώρα της μουστάρδας ή το χρώμα του κεχριμπαριού, καθώς και μεταλλικούς τόνους και κοσμήματα όπως το τοπάζι.

Τα βαθιά, σιωπηλά κίτρινα έχουν μια φωτεινή επίδραση στα μελί μάτια που τα κάνουν πραγματικά να χορεύουν», λέει.

Διαβάστε επίσης

7 επικίνδυνες τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ταΐζετε τον σκύλο σας

Γ. Μαθιόπουλος (πρ. εργαζομένων ΕΚΑΒ): Έως και 40 λεπτά η αναμονή κλήσης στο 166

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.