Εναλλακτικά ρούχα για άτομα με κινητικές δυσκολίες, στην Εβδομάδα Μόδας της Σιγκαπούρης

Εναλλακτικά ρούχα με απίστευτες ευκολίες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες παρουσιάστηκαν στην Εβδομάδα Μόδας της Σιγκαπούρης.

«Ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί από ευκολία στο ντύσιμο» υποστηρίζουν οι σχεδιαστές της εταιρείας ένδυσης Will & Well, η οποία παρουσίασε στην έκθεση Playground of Possibilities, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Σιγκαπούρης, την κολεξιόν Adaptable με ενδύματα τα οποία χαρακτηρίζονται από εναλλακτικές σε στοιχεία όπως φερμουάρ στην πλάτη, κόπιτσες, ανοίγματα στις μασχάλες και κουμπιά.

Ταυτόχρονα, η κολεξιόν της φίρμας από τη Σιγκαπούρη διερευνά την προσαρμοστικότητα ως επιθυμητό χαρακτηριστικό στη μόδα με δύο ενδύματα – την μπλούζα Two-Way και τα παντελόνια Convertible Cargo Pants – τα οποία μπορούν να μετατραπούν και να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους.

Ρούχα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες

«Σχεδιάζουμε ως επί το πλείστον τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας με τη σκέψη σε περιθωριοποιημένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, των ηλικιωμένων και των φροντιστών τους» διευκρίνισε, μιλώντας στο Dezeen, η Cheryl Tan, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας στη Will & Well, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αλλά το είδος της συμπερίληψης στο οποίο πιστεύουμε είναι επίσης ένα είδος στο οποίο ο οποιoσδήποτε άλλος στην κοινωνία, είτε έχει κινητικές δυσκολίες είτε όχι, μπορεί να ωφεληθεί από ευκολία στο ντύσιμο», τόνισε.

«Στο τέλος τέλος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα γηρατειά. Και δεν πρόκειται να είσαι τόσο ευλύγιστος όσο όταν ήσουν πιο νέος. Πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κάτι τόσο βασικό όπως το να φορέσεις τα ρούχα σου έως ότου συμβεί σ’ εσένα ή στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είναι καμιά φορά απλά αγένεια το να μην βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους και να μην τους λαμβάνεις υπόψη στη σχεδιαστική διαδικασία σου» πρόσθεσε η Cheryl Tan.

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός για τους κοριούς στην Αθήνα: Έκλεισε πτέρυγα γνωστού ξενοδοχείου

Γκίκας Μαγιορκίνης: “Το χρονικό των ιών” και η κρυφή πανδημία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.