Διαζύγιο ύπνου: Τι σημαίνει και γιατί το προτείνουν οι ειδικοί;

Μήπως χρειάζεσαι κι εσύ ένα διαζύγιο ύπνου; Μπορεί η λέξη “διαζύγιο” ακούγεται κάπως. Ακόμη και όταν συνοδεύεται με το… “ύπνου”. Ωστόσο, η νέα τάση στα ζευγάρια, παντρεμένα και μη, είναι το “διαζύγιο ύπνου”. Γιατί το προετίνουν οι ειδικοί; Επειδή, σύμφωνα με αυτούς, μπορεί να ωφελήσει τη σχέσης σας. Είναι η πρόταση των επιστημόνων για να μην τσακώνεστε στο κρεβάτι

 

Τι είναι το “διαζύγιο ύπνου”

Είναι αυτό που καταλαβαίνετε. Όταν δηλαδή τα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια ή δωμάτια. Η αλήθεια είναι για όλους μας ο ύπνος είναι πολυτέλεια και θέλουμε να είναι όσο πιο ποιοτικός γίνεται. Ειδικά, τα βράδια εκείνα που νιώθεις τρομερή εξάντληση μετά από μια κουραστική και το μόνο που θέλεις, είναι να κοιμηθείς.

Τι γίνεται, όμως, όταν σε αυτή την περίπτωση ο σύντροφός σου ροχαλίζει; Ή στριφογυρίζει στο κρεβάτι κι έχει ανήσυχο ύπνο; Μένεις ξάγρυπνη, όσα προβατάκια και αν μετρήσεις, με αποτέλεσμα την επόμενη σήμερα να είσαι “κομμάτια”.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα, λοιπόν, που έχει οδηγήσει πολλά ζευγάρια στην απόφαση να χωρίσουν τα τσανάκια τους στον ύπνο. Οι παλιότεροι έλεγαν πως το ζευγάρι δεν πρέπει ποτέ να κοιμάται χωριστά. Ακόμα και αν προηγουμένως έχεις καβγαδίσει, δεν πρέπει να φύγει ο ένας από ο κρεβάτι γιατί αυτό κάνει κακό στη σχέση.

Ωστόσο, οι νέες θεωρίες υποστηρίζουν πως το “διαζύγιο ύπνου” δεν κάνει κακό στη σχέση, αντίθετα μπορεί να την ωφελήσει. Αρκεί, βέβαια αυτό να γίνεται καθαρά λόγω ύπνου και όχι προβλημάτων στη σχέση (έχετε απομακρυνθεί, έχετε προηγουμένως καβγαδίσει και φεύγετε τιμωρητικά από το κρεβάτι) γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Laura J. Brito, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μεγαλώσει η απόσταση μεταξύ σας και να δημιουργηθούν σοβαρά και άλυτα προβλήματα στη σχέση σας.

Τα οφέλη όταν παίρνεις “διαζύγιο ύπνου”

«Το διαζύγιο από τον ύπνο μπορεί πράγματι να έχει θετικό αντίκτυπο σε μια σχέση εάν το ζευγάρι συζητήσει τις λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να βοηθήσει, πόσο καιρό σκοπεύουν να διατηρήσουν αυτή τη ρύθμιση και εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας σύνδεσης και οικειότητας εκτός του να μοιράζονται ένα κρεβάτι», εξηγεί η Laura J. Brito. Ποια είναι τα οφέλη;

Το μεγαλύτερο είναι ότι θα σου επιτρέψει να έχεις έναν ποιοτικό ύπνο, που θα βελτιώσει την ψυχική και σωματική σου υγεία. Επίσης, – όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται – θα σε φέρει πιο κοντά με τον σύντροφό σου.

«Ο κακής ποιότητας ύπνος συνδέεται με περισσότερη απογοήτευση και ευερεθιστότητα, λιγότερη υπομονή, χαμηλότερη προσοχή, περισσότερη επιθετικότητα – γνωστή και ως η τέλεια συνταγή για σύγκρουση», λέει η Brito, τονίζοντας πως με το “διαζύγιο ύπνου”, όλα αυτά θα αποφευχθούν κι έτσι θα προστατεύσετε τη σχέση σας.

Τι πρέπει να προσέξετε: Σύμφωνα με την ειδικό, το “διαζύγιο ύπνου” είναι για κάποιες ημέρες μέσα στην εβδομάδα ή τον μήνα και όχι κάθε μέρα. Γιατί αυτό θα γίνει συνήθεια και μετά θα έρθουν άλλα προβλήματα στη σχέση σας, όπως το να απομακρυνθείτε, που δεν το θέλετε.

Πηγή: bustle.com

 

Διαβάστε επίσης

3rd Olympic Health Run: “Τρέχουμε ενάντια στον παιδικό καρκίνο” με τη συμμετοχή του υπ. Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Πώς μικροσκόπιο της Google, υποστηριζόμενο από την τεχνητή νοημοσύνη, ανιχνεύει καρκινικά κύτταρα σε δευτερόλεπτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.