Θέλεις να ξεκινήσεις χορό; Δες τι αλλαγές θα συμβούν στο σώμα σου

Από μικρή ήθελες να ξεκινήσεις μαθήματα χορού, αλλά τελικά ποτέ δεν έτυχε. Φέτος όμως αισθάνεσαι ότι θέλεις να επανεκκινήσεις εκείνη την παλιά επιθυμία. Αν έχεις φίλες που πηγαίνουν χορό, σίγουρα θα σου έχουν πει πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους. Και δεν είναι υπερβολικές. Γιατί, πράγματι ο χορός είναι ένα φυσικό αντίδοτο για το σώμα, αλλά και την ψυχή μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας, αλλά συνάμα και μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης, σύμφωνα με το Sports Medicine Australia.
Ο χορός, όποιο είδος και αν επιλέξετε – από μοντέρνο μέχρι και παραδοσιακό – έχει μια σειρά από οφέλη τόσο για το σώμα σας όσο και για το πνεύμα σας. Αν, λοιπόν, θέλετε να ξεκινήσετε μία δραστηριότητα, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον χορό.
Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τι θα συμβεί στο σώμα σας αν ξεκινήσετε να χορεύετε.

Είναι ένας υγιεινός και διασκεδαστικός τρόπος να χάσουμε βάρος

Όσοι έχουν ξεκινήσει χορό, συμφωνούν πως έχουν χάσει κιλά. Κι αυτό διότι ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού. Άρα, υπάρχει πιο υγιεινός και διασκεδαστικός τρόπος να χάσεις βάρος;

Σωστή στάση σώματος, ισορροπία κι ευλυγισία

Ο χορός αποτελεί μία εξαίσια μορφή άσκησης που γυμνάζει ολόκληρο σώμα. Επιπλέον, βοηθά στην ενίσχυση της ισορροπίας, βελτιώνεται η ευλυγισία μας, ενώ μαθαίνουμε να κρατάμε μία σωστή στάση σώματος. Και ειδικά αυτή την περίοδο που αρκετές δουλεύουν από το σπίτι, για το τελευταίο που μεριμνούν, είναι η σωστή στάση σώματος.

Ενισχύει την καρδιά και το αναπνευστικό

Όσο χορεύουμε, οι χτύποι της καρδιάς και η πρόσληψη οξυγόνου από το σώμα μας αυξάνονται. Έτσι, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι πνεύμονες λειτουργούν πιο αποτελεσματικά

Χορός, το καλύτερο αγχολυτικό

Οι επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι ο χορός αποτελεί μία από τις καλύτερες μορφές ψυχοθεραπείας.  Όταν χορεύουμε, τα επίπεδα της κορτιζόλης πέφτουν. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η σεροτονίνη, η ορμόνη της ευτυχίας. Για τους λόγους αυτούς, ο χορός βοηθά να αποβάλλουμε το άγχος και την ένταση της ημέρας!

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.