Το μικρό μυστικό που μπορεί να μειώσει το εμμηνοπαυσιακό λίπος στην κοιλιά

Το εμμηνοπαυσιακό λίπος στην κοιλιά είναι από τα πλέον συχνά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν αποχαιρετήσει πια την περίοδό τους.

Η κατανομή του βάρους αλλάζει καθώς βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, με τα πρόσθετα κιλά να συσσωρεύονται γύρω από την κοιλιά σας.

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων αρχίζουν να μειώνονται και ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να χάσετε βάρος, ιδιαίτερα γύρω από τη μέση. Και το λίπος στην κοιλιά δεν είναι απλώς ενοχλητικό – είναι επίσης ανθυγιεινό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Menopause  ανέφερε ότι η συσσώρευση βάρους κατά την εμμηνόπαυση γύρω από τη μέση – ακόμα κι αν δεν έχετε πάρει ούτε ένα κιλό – ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο.

Η σωματική καθημερινή άσκηση και οι αλλαγές στη διατροφή με περιορισμό των υδατανθράκων – οι οποίοι μετατρέπονται σε ζάχαρη – και ένταξη περισσότερων υγιών λιπαρών και φυτικών ινών, είναι οι λύσεις για να δείτε το εμμηνοπαυσιακό λίπος στην κοιλιά να μειώνεται, αλλά υπάρχει και άλλο ένα απλό μυστικό: Να στέκεστε όρθιες!

Όσο περισσότερο το σώμα σας βρίσκεται σε κίνηση, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίει.

Ένας τρόπος χαμηλής προσπάθειας για να γίνει αυτό, είναι να είστε σε κατακόρυφη θέση όσο είναι εφικτό. Αυτό όχι μόνο θα αυξήσει την καύση θερμίδων, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη άλλων προβλημάτων υγείας.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity τονίζει ότι το παρατεταμένο κάθισμα συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους, καθώς και λίπους που συσσωρεύεται γύρω από το ήπαρ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρδιακές παθήσεις.

Το να μένετε όρθιες δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να ιδρώνετε πλήρως, αν και θα ήταν το ιδανικό.

Για να παραμένετε σε όρθια θέση και να κινείστε πιο συχνά, μην κάθεστε όταν π.χ. μιλάτε στο τηλέφωνο ή παρκάρετε πιο μακριά από το συνηθισμένο όταν πηγαίνετε για ψώνια ή στο γυμναστήριο.

Και αν η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε μπροστά σε έναν υπολογιστή όλη μέρα, δοκιμάστε περισσότερα διαλείμματα για να περπατήσετε.

Επίσης, πολλοί χρησιμοποιούν πια, ψηλότερα γραφεία χωρίς καθίσματα Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Workplace Health Management διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι με όρθια γραφεία ανέφεραν σημαντικά λιγότερη καθιστική συμπεριφορά και είχαν επίσης λιγότερη ενόχληση στο πάνω μέρος της πλάτης, στους ώμους και στον αυχένα.

Και μία ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Preventive Cardiology εξέτασε μελέτες σε ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν όρθια γραφεία και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα άτομο που ζυγίζει περίπου 65 κιλά θα μπορούσε ενδεχομένως να κάψει 54 θερμίδες την ημέρα αν στέκεται – αντί να κάθεται – για έξι ώρες.

Διαβάστε επίσης

Διαβήτης κύησης: Πώς επηρεάζει το μωρό

Χρόνια νοσήματα: Τι πρέπει να προσέξετε στο ταξίδι και τις διακοπές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.