Έξυπνα κόλπα για να διώξετε την άμμο μετά το μπάνιο στη θάλασσα

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, θέλετε να διώξετε την άμμο και σίγουρα δεν επιθυμείτε να πιάσετε αμέσως το φαράσι και τη σκούπα για να απαλλαγείτε από αυτούς τους μικροσκοπικούς κόκκους στο σπίτι.

Εάν θέλετε να απολαύσετε την παραλία χωρίς όλα τα αμμώδη αναμνηστικά στα ρούχα, το αυτοκίνητο και το σπίτι, δείτε κάποια έξυπνα κόλπα για να διώξετε την άμμο μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

Έξυπνα κόλπα για να διώξετε την άμμο μετά το μπάνιο στη θάλασσα

1. Προστατέψτε το αυτοκίνητο

Βάλτε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου ένα σεντόνι ή μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών, την οποία θα έχετε προηγουμένως ανοίξει για να καλύψετε όλο τον χώρο. Όταν τελειώσετε το μπάνιο στη θάλασσα, μπορείτε να βάλετε στρώματα, ψάθες, πετσέτες, κουβαδάκια, κ.λπ. Τα αντικείμενα θα στεγνώσουν κατά την επιστροφή και θα είναι πιο εύκολο να διώξετε την άμμο πάνω στο σεντόνι ή τη σακούλα, τα οποία μπορείτε μετά να τινάξετε για να είναι καθαρά μέχρι την επόμενη εξόρμηση.

2. Έχετε μαζί σας πολλά σακουλάκια

Αν έχετε μαζί σας σακούλες διαφόρων μεγεθών, μπορείτε να προστατέψτε τα ευάλωτα αντικείμενά σας, όπως το κινητό, από την άμμο, να βάλετε τα βρεγμένα ρούχα και βέβαια τα σκουπίδια σας για να τα πετάξετε αργότερα.

3. Χρησιμοποιήστε βρεφική πούδρα

Το κλασικό beach hack: Η βρεφική πούδρα και το ταλκ, μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε την άμμο από το σώμα σας. Πασπαλίστε λίγο σε περιοχές όπου η άμμος είναι κολλημένη πάνω σας. Η βρεφική πούδρα βοηθά στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας, καθιστώντας εύκολη την απομάκρυνση της άμμου.

4. Προστατέψτε τα μαλλιά σας

Η άμμος μπορεί εύκολα να κολλήσει σε βρεγμένα μαλλιά, καθιστώντας δύσκολη την αφαίρεσή της, αλλά ένας ορός μαλλιών με βάση τη σιλικόνη προσφέρει βοήθεια και προστασία. Απλώστε μια μικρή ποσότητα ορού μαλλιών με βάση τη σιλικόνη στα μαλλιά σας πριν την παραλία. Ο ορός βοηθά στο να μην κολλήσει άμμος στα μαλλιά σας, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο να τα ξεπλύνετε και να τα ξεμπερδέψετε.

5. Η κλασική δοκιμασμένη ψάθα

Φέρτε μία ψάθα για να ξαπλώσετε, και θα γλιτώσετε από την ταλαιπωρία με τις αμμώδεις, υγρές πετσέτες θαλάσσης. Κρατήστε τις πετσέτες σας σε μια τσάντα, για να είναι χωρίς άμμο και έτοιμες για χρήση μετά το μπάνιο.

6. Βούρτσα

Μια βούρτσα με μαλακές τρίχες διευκολύνει το ξεσκόνισμα από την άμμο, ειδικά όταν δεν υπάρχουν πηγές φρέσκου, καθαρού νερού κοντά.

7. Ξεπλυθείτε πριν πάτε σπίτι

Πριν φύγετε από την παραλία, ξεπλυθείτε στα δημόσια ντους. Το νερό θα κάνει την άμμο να ξεκολλήσει. Επίσης, ξεπλύνετε τα αμμώδη ρούχα σας αν είναι δυνατόν πριν μπείτε στο αυτοκίνητο.

8. Φέρτε ένα μπουκάλι νερό

Δεν έχουν όλες οι παραλίες ντους, γι’ αυτό έχετε ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητό σας μόνο για ξέβγαλμα. Εάν δεν υπάρχουν ντους στην παραλία, μπορείτε να ξεπλύνετε τα χέρια και τα πόδια σας με το νερό από το μπουκάλι σας.

9. Ξεπλύνετε… ξανά

Αυτό μπορεί να είναι προφανές, αλλά μετά από μια μακρά, κουραστική μέρα στην παραλία, μπορεί να καθυστερήσετε. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, ξεπλύνετε αμέσως τα μαγιό, τις πετσέτες και τα αμμώδη ρούχα σας. Επιπλέον, το ξέβγαλμα των ρούχων πριν από το πλύσιμο θα αποτρέψει την εισβολή της άμμου στο πλυντήριό σας.

Δείτε εδώ τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα

Διαβάστε επίσης

Οι καλύτερες τροφές για τις εξάψεις και τις εφιδρώσεις στην εμμηνόπαυση

Μ. Χρυσοχοΐδης: Το “σπάσιμο” των ΥΠΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και οι επαφές με φορείς και συλλόγους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.