Μ. Χρυσοχοΐδης: Το “σπάσιμο” των ΥΠΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και οι επαφές με φορείς και συλλόγους

Συνεχίζονται οι επαφές του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με συνδικαλιστές, φορείς και συλλόγους, προκειμένου να ενημερωθεί για αιτήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Χθες συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο “σπάσιμο” των ΥΠΕ. Παράλληλα άκουσε με προσοχή τις θέσεις, που εξέφρασαν οι συνδικαλιστές.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί χθες και ενώ είχε ξεκινήσει η πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε για περίπου μισή ώρα στο γραφείο του στην Αριστοτέλους με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι Υγειονομικές Περιφέρειες να μετατραπούν σε 13 και να είναι σε αντιστοιχία με τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Το “σπάσιμο” των ΥΠΕ

Αυτή τη στιγμή η επικράτεια έχει διαιρεθεί στις ακόλουθες 7 ΥΠΕ:

1η ΥΠΕ (Αττικής)
2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου)
3η ΥΠΕ (Μακεδονίας)
4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης)
5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας)
6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας)
7η ΥΠΕ (Κρήτης)

- Advertisement -

Ωστόσο για κάποιες Περιφέρειες η αυτονομία αποτελεί πάγιο αίτημα των τελευταίων χρόνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ήπειρος. Ανήκει στην 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα και έχει επίσης στη δικαιοδοσία της την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Η δημιουργία μιας ΥΠΕ με αρμοδιότητα την Ήπειρο ήταν δέσμευση προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε αυτό, με την υπόσχεση ότι θα γίνει πράξη σύντομα, όπως είπε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση

Η χθεσινή συνάντηση έγινε σε κλίμα συναίνεσης και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ επανέλαβαν, μεταξύ άλλων, το μείζον θέμα της υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και την αντίθεσή τους σε όλα αυτά που ακούγονται περί ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων.

Πάντως ο Υπουργός, λένε οι πληροφορίες του Healthstories, εξέφρασε την πρόθεσή του να μην υπάρξουν μεταβολές στο νομικό καθεστώς των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, που πραγματοποιεί με εντατικό ρυθμό αυτό το διάστημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είδε και την πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ την περασμένη Τετάρτη. Η Θεανώ Καρποδίνη τον ενημέρωσε για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο Υπουργός θα συνεχίσει τις θεσμικές συναντήσεις με φορείς και συλλόγους. Ταυτόχρονα ενημερώνεται και εσωτερικά για τα θέματα του Υπουργείου.

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Στήριξη 100 εκατ. ευρώ για καινοτόμες λύσεις σε απειλές κατά της υγείας

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test, σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.