Ασκήσεις για ισορροπία και ευστάθεια με μια καρέκλα μόνο

Υπ΄ρχουν φορές στη ζωή σου που μπορεί να αισθανθείς αστάθεια και έλλειψη ισορροπίας. Αυτό μπορεί να σου συμβαίνει για μια σειρά από λόγους, αλλά λίγη συντονισμένη άσκηση μπορεί να βελτιώσει θεαμτικά την ισορροπία σου χωρίς κανέναν κίνδυνο και επιβάρνση.  Όλα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις κάνοντας το σωστό ασκησιολόγιο. Οι παρακάτω απλές ασκήσεις ισορροπίας μπορούν να γίνουν στο σπίτι για να βελτιώσουν την υγεία και την κινητικότητά σου.

Μην ανησυχείς εάν δεν έχεις ασκηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, αυτές οι ασκήσεις ισορροπίας είναι ήπιες και εύκολες για να τις κάνεις μέσα στο σπίτι έχοντας τη βοήθεια μόνο μιας καρέκλας.

Φόρα χαλαρά, άνετα ρούχα και πάρε την καρέκλα κοντά σου. Χτίσε την κάθε άσκηση αργά και σταδιακά και στόχευσε στο να αυξήσεις σταδιακά τις επαναλήψεις κάθε άσκησης με την πάροδο του χρόνου.

Προσπάθησε να αφήνεις την καρέκλα πού και πού για να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο την ισορροπία σου.

Δες τις ασκήσεις

Παρακάτω θα παρακολουθήσετε μια σειρά 30 λεπτών με 10 κορυφαίες ασκήσεις από την φυσικοθεραπεύτρια Jenny McClendon με 21 χρόνια εμπειρίας για να βελτιώσετε την ισορροπία σας. Αν κάνετε τη σειρά ασκήσεων 3 φορές την εβδομάδα, θα αυξήσετε την ισορροπία και τη σταθερότητά σας και θα μειώσετε την πιθανότητα πτώσης και τραυματισμού.

Διαβάστε επίσης

Τα σχολεία και τα νοσοκομεία στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις κινδυνεύουν από την ακραία ζέστη

Διαδίκτυο: Πάνω από 43.000 οι αναφορές για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Ελλάδα, σε ένα χρόνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.