9+1 τρόποι προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία

Το καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία ανεβαίνει παρά τα σκαμπανεβάσματα του
καιρού και ο ήλιος ακόμη και όταν έχει συννεφιά απειλεί το δέρμα μας, γι αυτό  είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις  απέναντι στην ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία.

«Καλό είναι λοιπόν πριν εξορμήσουμε στις παραλίες να γνωρίζουμε πως θα προστατέψουμε τον εαυτό μας, αλλά και τα παιδιά μας ώστε η έκθεση στον ήλιο να μην έχει δυσάρεστα απρόοπτα» τονίζει η δρ Κατερίνα Λαμπρινοπούλου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας έχουν και μακροπρόθεσμες συνέπειες στο δέρμα και την υγεία μας» συμπληρώνει η ιατρός .

9+1 τρόποι προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία

1.Διαλέγουμε αντιηλιακό ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο του δέρματος, τον φωτότυπο (δηλαδή το χρώμα του δέρματος μας) και τις δραστηριότητες μας.

2.Δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακό σε παιδιά κάτω των 6 μηνών και δεν τα εκθέτουμε στον ήλιο. Από 6 μηνών και πάνω για τα παιδιά προτιμάμε παιδικά αντιηλιακά με SPF 50+.

3.Για τους ενήλικες συστήνεται αντιηλιακό με SPF50+ για το ανοιχτόχρωμο δέρμα, ενώ για τα πιο σκούρα το SPF30 είναι αρκετό.

4.Για τα λιπαρά δέρματα και τα δέρματα με ακμή είναι προτιμότερα προϊόντα σε μορφή γέλης ή λοσιόν. Για τα κανονικά και ξηρά οι κρέμες, ενώ για τα ευαίσθητα ή αυτά που εμφανίζουν αλλεργίες τα αντιηλιακά με φυσικά φίλτρα.

5. Στην πόλη χρησιμοποιούμε αντιηλιακά με χημικά φίλτρα για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ στην παραλία ή αν κάνουμε σπορ τα αντιηλιακά που περιέχουν
φυσικά φίλτρα μόνα τους ή σε συνδυασμό με χημικά για να είναι ανθεκτικά στο
νερό και στον ιδρώτα.

6. Ανανεώνουμε το αντιηλιακό κάθε φορά που θα βγούμε από τη θάλασσα, αν ιδρώσουμε κάθε 2 ώρες, ενώ αν είμαστε σε δροσερό μέρος κάθε 4 ώρες.

7. Πρέπει να διαβάζουμε τον ακριβή δείκτη που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία και για τις δύο ακτινοβολίες (UVA και UVB).

8.Τα χείλη δεν τα ξεχνάμε ποτέ και βάζουμε αντιηλιακό σε μορφή πομάδας ή γέλης, ενώ στη μύτη και τα αυτιά αντιηλιακό με φυσικά φίλτρα. Όταν υπάρχει αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής, τότε βάζουμε αντιηλιακό σε σπρέι.

9.Η ποσότητα επίσης είναι πολύ σημαντική ώστε να προσφέρει το αντιηλιακό την προστασία που υπόσχεται. Έτσι για πρόσωπο, λαιμό και άνω μέρος των χεριών χρειάζεται ποσότητα ίση με δύο κουταλάκια του γλυκού, περίπου δηλ. τη διπλάσια ποσότητα από την ενυδατική μας κρέμα.

10.Δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακά από το προηγούμενο καλοκαίρι και φροντίζουμε αυτά που χρησιμοποιούμε να τα φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.

Διαβάστε επίσης 

Γιόγκα ματιών – Αυτό που ίσως πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα

Απλά βήματα για να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.