Γιόγκα ματιών – Αυτό που ίσως πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα

Μία συνεδρία γιόγκα ματιών, είναι ίσως η πιο εύκολη yoga αλλά με πολλά οφέλη. Σκεφτείτε κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να υποστηρίξετε και να ενισχύσετε τους σημαντικούς οφθαλμικούς μύες.

Πρόκειται για μια σειρά από ασκήσεις για τα μάτια που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν την υγεία των ματιών και να βελτιώσουν την όραση. Το ζουμ, το να ανοιγοκλείνετε τα μάτια και να κοιτάτε μακριά είναι όλες τεχνικές που μπορείτε να περιμένετε σε μία συνεδρία ματιών γιόγκα.

Healthstories Γιόγκα ματιών - Αυτό που ίσως πρέπει να κάνουμε κάθε μέραΤι συμβαίνει σε μια συνεδρία ματιών γιόγκα;

«Η φυσική πρακτική της γιόγκα των ματιών περιλαμβάνει την άσκηση και τη χαλάρωση των ματιών», λέει στο womenshealthmag.com/uk/ η Jess Parkinson, εκπαιδευτής αναπνοής και δασκάλα yoga. «Αυτές οι ασκήσεις λειτουργούν μετακινώντας τα μάτια με τρόπους που δεν το κάνουμε τόσο συχνά στην καθημερινή ζωή και τα βοηθούν να χαλαρώσουν».

Περιλαμβάνονται πολλές κινήσεις που εστιάζουν σαν να ονειροπολείς. «Το να περνάμε χρόνο μέσα στην ημέρα κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο ή κοιτάζοντας τη θέα από το τρένο στην καθημερινή μας μετακίνηση έχει στην πραγματικότητα άμεσο αντίκτυπο στα επίπεδα άγχους και επηρεάζει θετικά την ευημερία μας», εξηγεί.

Αυτό συμβαίνει γιατί «όσο περισσότερο αφιερώνουμε χρόνο στις συσκευές μας ή κοιτάζοντας πράγματα πολύ κοντά μας, τόσο περισσότερο έχουμε τα μάτια σε μια θέση που ονομάζεται «σύγκλιση». Όσον αφορά τα επίπεδα του άγχους μας, η σύγκλιση συνδέεται με το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Όσο περισσότερο περνάμε σε αυτή τη θέση τόσο πιο πιθανό είναι να αρχίσουμε να αναπνέουμε λιγότερο αποτελεσματικά, να αναπτύσσουμε και να νιώθουμε ένταση στο σώμα».

Μια συνεδρία ματιών γιόγκα συνοδεύεται επίσης από αρκετή δόση χαλάρωσης και πρακτικές αναπνοής που ενισχύουν τα οφέλη των ασκήσεων για τα μάτια, όπως η επέκταση των εκπνοών καθώς αναπνέουμε. Και πάλι, αυτό βοηθά στη μείωση της ρύθμισης του νευρικού συστήματος, στη χαλάρωση του σώματος και στην αύξηση της συνολικής αίσθησης ευεξίας.

Διαβάστε επίσης

Ανάμειξη διαφορετικών ποτών με αλκοόλ – Τι συμβαίνει στο σώμα

Τα «δεμένα» χέρια του Ολύμπιου, ο χρήσιμος Λευτέρης και η «κακιούλα» της Γκάγκα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.