Διάσημη γυμνάστρια δίνει τις πιο αντισυμβατικές ιδέες για διατροφή, που θα μεταμορφώσει το σώμα μας

Ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός γυμναστικής και διατροφής, που θα έχει αποτελέσματα στην απώλεια βάρους για εμάς; Το καλοκαίρι έρχεται και καθώς ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για τις πρώτες εξορμήσεις μας στην παραλία, με γυμναστική και διατροφή. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνει και το άγχος μας για την απώλεια κιλών, μιας και σε πολλές περιπτώσεις λόγω μεταβολισμού, χάνονται πιο δύκολα. Σήμερα, μια διάσημη γυμνάστρια μάς δίνει τις πιο αντισυμβατικές ιδέες για διατροφή που θα μεταμορφώσει το σώμα μας.

Σύμφωνα με την personal trainer Σάρα Λίντσεϊ, για τις γυναίκες που έχουν περάσει τα 40, το κλειδί για την απώλεια βάρους έγκειται στη μείωση της «μεταβολικής ηλικίας», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί ο οργανισμός μας -και δη το πεπτικό μας σύστημα.

Η γυμνάστρια εξηγεί πως, καθώς πλησιάζουμε τη μέση ηλικία, η αύξηση της μυϊκής μάζας είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα, καθώς οι μύες επιταχύνουν σε μεγάλο βαθμό τον μεταβολισμό μας. «Αυξάνοντας τη μυϊκή σας μάζα – με μερικές αλλαγές στη διατροφή σας και μια δέσμευση για τακτική προπόνηση με βάρη – μπορείτε να μειώσετε τη μεταβολική σας ηλικία μεταμορφώνοντας το σώμα σας» λέει η ίδια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Lindsay (@roarfitnessgirl)

Σοκολάτα κάθε μέρα!

Όπως εξηγεί, κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικία είναι καλό να τρώτε όσο περισσότερο μπορείτε για να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε χωρίς να παίρνετε βάρος. Αν θέλετε να αποκτήσετε μυς, δεν πειράζει να τρώτε περισσότερες θερμίδες – απλώς βεβαιωθείτε ότι η επιπλέον τροφή είναι λαχανικά που προσφέρουν υγεία ή άπαχη πρωτεΐνη.

Μάλιστα, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την πρόσληψη θερμίδων για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη παρέχει αμινοξέα, τα οποία είναι τα βασικά δομικά και λειτουργικά δομικά στοιχεία των κυττάρων, των ορμονών, των ιστών και των οργάνων. «Συνιστώ να τρώτε πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι, αυγά ή τόφου και όσπρια) με κάθε γεύμα. Προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα να φάνε μια ζουμερή μπριζόλα για πρωινό – είναι απλώς μια πιο υγιεινή εκδοχή του λουκάνικου και του μπέικον» λέει η Λίντσει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Lindsay (@roarfitnessgirl)

 

Αντίθετα, τα δημητριακά που αποτελούν από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για πρωινό, έχουν πολλή ζάχαρη και υδατάνθρακες, τους οποίους το σώμα σας δυσκολεύεται να διαχειριστεί πρωί-πρωί. Είναι σίγουρα προτιμότερο να φτιάξετε μερικά αυγά ή να ψήσετε μια μπριζόλα στο γκριλ – και να τη συνοδεύσετε με μερικά λαχανικά, παρά να φάτε δημητριακά.

Η διάσημη γυμνάστρια υποστηρίζει πως δεν αξίζει να απαγορεύετε από τον εαυτό σας φαγητά που σας προσφέρουν χαρά και απόλαυση, ενώ εκμυστηρεύεται πως η ίδια τρώει λίγη μαύρη σοκολάτα κάθε μέρα μετά το μεσημεριανό της.

Όπως εξηγεί, αν ένα γλυκό σάς δίνει μεγάλη απόλαυση, η καλύτερη στιγμή να το φάτε είναι αμέσως μετά την προπόνηση.

Διαβάστε επίσης

Βακτήρια που ανακαλύφθηκαν στους Νεάντερταλ θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών

Οι “Ημέρες Θάλασσας 2023” “ψηφίζουν” μουσική, κέφι και διασκέδαση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.