Τα υφάσματα που δεν φορούν ποτέ οι στυλίστες

Μετά από χρόνια που δοκιμάζετε ρούχα, γνωρίζετε τα υφάσματα, τα χρώματα και τα κοψίματα που ταιριάζουν με το προσωπικό σας στυλ. Ωστόσο, μπορεί να μην έχετε καταλάβει πολύ καλά τα υφάσματα των ρούχων. Σύμφωνα με τους στυλίστες, αυτό είναι το κλειδί και οι περισσότεροι αποφεύγουν κάποια συγκεκριμένα είδη υφασμάτων, είτε για λόγους άνεσης και ποιότητας, είτε για λόγους αισθητικής.

Τα υφάσματα που αποφεύγουν οι στυλίστες

Δείτε τις συμβουλές που έδωσαν στο bestlifeonline.com 6 στυλίστες, σχετικά με το τι πρέπει να αποφύγετε και γιατί.

1. Πολυεστέρας

Ο πολυεστέρας είναι ένα συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες για τη δημιουργία ανθεκτικών, προσιτών προϊόντων. Ωστόσο, είναι ουσιαστικά πλαστικό. Η Sahra Schukraft Brandt , ιδρύτρια του Shop the City, προσπαθεί να το αποφύγει με κάθε κόστος.

«Ο λόγος είναι ότι δεν αναπνέει και παγιδεύει μυρωδιές όπως η μυρωδιά του σώματος που δεν βγαίνουν καν όταν πλένεις τα ρούχα», λέει. «Το ύφασμα τείνει να τραβάει και να σκίζεται πιο εύκολα».

Ο πολυεστέρας προκαλεί επίσης επιπτώσεις το περιβάλλον. Δεν είναι βιοδιασπώμενος, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθεί σε χώρο υγειονομικής ταφής.

2. Τεχνητό μετάξι

Το ρεγιόν, που αναφέρεται επίσης ως βισκόζη, είναι ένα άλλο ύφασμα που πρέπει να αποφεύγετε. «Είναι ένα ημι-συνθετικό υλικό φτιαγμένο από ξυλοπολτό», λέει η Michelle Washington. “Το ρεγιόν είναι ελαφρύ ύφασμα με απαλή γυαλάδα, αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο πλύσιμο στο πλυντήριο, ετοιμαστείτε για στεγνό καθάρισμα, εκτός και αν σκοπεύετε να πλύνετε με τα χέρια”.

Είναι ύφασμα φθηνό στη χρήση και συχνά βρίσκεται σε ρούχα χαμηλότερης ποιότητας. Αν το δείτε σε μια ετικέτα, να το έχετε υπόψη σας.

3. Λινό

Αν και πολλά από τα υφάσματα που αποφεύγουν οι στυλίστες είναι συνθετικά, τα λινά δεν είναι. .

«Τα λινά είδη είναι τόσο δύσκολο να συντηρηθούν, καθώς τσαλακώνονται εύκολα και φαίνονται υπερβολικά φθαρμένα», λέει ο Schukraft Brandt.

4. Ζέρσεΐ

Το ζέρσεϊ είναι ένα ελαφρύ πλεκτό που είναι φτιαγμένο από βαμβάκι, συνθετικό ή μίξη. Χαρακτηρίζεται συνήθως από ένα ραβδωτό εξωτερικό και είναι συνήθως αρκετά απαλό και άνετο. Ωστόσο, η Paola Farina, στυλίστας στο Μιλάνο, το αποφεύγει για αυτό το γεγονός.

«Τα πολύ απαλά υφάσματα τείνουν να προσκολλώνται στο σώμα, τονίζοντας κρίσιμα σημεία του σώματος με ατέλειες και ελαττώματα», λέει. Αντίθετα, επιλέγει κομμάτια που αγκαλιάζουν το σώμα με πιο κολακευτικό τρόπο.

5. Νάιλον

Αυτό είναι άλλο ένα συνθετικό στυλ που προτείνουν οι στυλίστες να το παραλείψετε. «Το νάιλον χρησιμοποιείται πολύ σε αθλητικά ρούχα», λέει η Washington. «Ωστόσο, είναι ένα ύφασμα που προκαλεί επιπλέον εφίδρωση».
Το νάιλον δεν “αναπνέει” και παγιδεύει εύκολα τη θερμότητα, οπότε μπορεί να προκαλέσει βαρύτερη εφίδρωση. Αυτό είναι πιθανώς καλό αν σκοπεύετε να φορέσετε αυτό το υλικό στο γυμναστήριο.

6. Οτιδήποτε άκαμπτο

Η Farina τείνει να αποφεύγει εντελώς τα άκαμπτα υφάσματα, όπως σενίλ, ταφτάς, βελούδο, οργάντζα, τούλι, μπουκλέ, βαρύ τζιν ή τουίντ.

«Προσθέτουν όγκο, είναι βαριά και άβολα», εξηγεί. «Όλα αυτά, αν δεν αναμειχθούν, είναι αρκετά άκαμπτα και βαριά». Λάβετε υπόψη ότι μετά από μερικές ώρες με ρούχα από αυτά τα υλικά στο υλικό, ίσως θα θέλατε να είχατε επιλέξει κάτι πιο ελαφρύ.

Διαβάστε επίσης

6 σνακ που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε νεανικό τον εγκέφαλό σας

Ανησυχία για το κουνούπι του κίτρινου πυρετού: Αναμένεται έξαρση φέτος; Τι λένε οι ειδικοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.