Αυτές είναι οι 5 χειρότερες μορφές άσκησης σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η άσκηση πλέον προτείνεται και από τους ειδικούς προληπτικά ως μέσο διατήρησης της καλής σωματικής μας υγείας. Κανείς δεν διαφωνεί στο ότι η σωματική άσκηση αποτελεί απαραίτητο μέρος της καθημερινότητάς μας, αν θέλουμε να διατηρούμε ακμαία τη φυσική μας κατάσταση και να βελτιώνουμε την υγεία μας και το προσδόκιμο ζωής μας. Κανείς δεν θα περίμενε, λοιπόν, να ακούσει επιστήμονες να λένε πως υπάρχουν μορφές άσκησης που μπορεί περισσότερο κακό να κάνουν στο σώμα μας, παρά καλό.

Κι όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του WebMD, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε από την παθολόγο Melinda Ratini, ενώ π.χ. οι Pilates, η Yoga, το περπάτημα θεωρούνται ιδανικές μορφές άσκησης, οι παρακάτω ασκήσεις ίσως είναι προτιμότερο να αποφεύγονται. Στο δημοσίευμα εξηγείται, μάλιστα, το γιατί:

CrossFit

Αυτό το πρόγραμμα άσκησης μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων -όταν γίνεται σωστά- αλλά απαιτεί προσοχή, για να μην τραυματιστείτε. Οι κινήσεις του CrossFit έχουν σκοπό να σας φτάσουν σωματικά στα όριά σας και παρόλο που αυτό μπορεί να είναι υπέροχο για κάποιους, σίγουρα η άσκηση αυτή δεν είναι για όλους.

Κοιλιακοί

Δεν είναι κακή άσκηση, αλλά σίγουρα δεν συνιστώνται αν έχετε ενοχλήσεις στη μέση και την πλάτη. Τα ροκανίσματα ασκούν πίεση στο κάτω μέρος της σπονδυλικής σας στήλης. Μπορούν επίσης να “σφίξουν” τους μύες που χρησιμοποιείτε για να κάθεστε. Μπορεί να επιβαρύνουν τη σπονδυλική σας στήλη ακόμη περισσότερο. Αν επιθυμείτε γραμμωμένους κοιλιακούς ζητήστε από έναν γυμναστή άλλες κινήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε και που δεν θα καταστρέψουν την πλάτη σας.

Ασκήσεις μείωσης τοπικού πάχους

Εάν θέλετε να στοχεύσετε στο λίπος στην κοιλιά, θα πρέπει να κάνετε μόνο κοιλιακούς, σωστά; Λάθος! Δεν μπορείτε να μηδενίσετε καμία μεμονωμένη περιοχή λίπους όταν γυμνάζεστε. Αυτό είναι μύθος. Η καλύτερη προσέγγιση, λένε οι ειδικοί, είναι να ασκείτε ολόκληρο το σώμα σας. Είναι η συνολική φυσική κατάσταση, η μη εστίαση σε συγκεκριμένες περιοχές, που καίει περισσότερο λίπος.

Άσκηση με βάρη

Η άσκηση με βάρη δυναμώνει τους μύες, τον κορμό και επιταχύνει την καύση λίπους. Ωστόσο, απαιτείται πολύ καλή τεχνική για να μην βλάψει το σώμα σας. Ιδιαίτερα επικίνδυνες κινήσεις περιλαμβάνουν:

Υπερβολική αύξηση του βάρους με το οποίο γυμνάζεστε

Κακή στάση σώματος

Παράλειψη προθέρμανσης

Ανύψωση βαρών χωρίς spotter (μπάρα ασφαλείας)

Πλειομετρική εκγύμναση

Η πλειομετρία (προπόνηση με άλματα) είναι μια μορφή άσκησης που δρα στη μυϊκή σας δύναμη και την εκρηκτικότητα με μια σειρά από άλματα. Όταν γίνεται σωστά, δημιουργεί δυνατούς μύες στα πόδια. Αλλά είναι εύκολο να κάνεις λάθος, ειδικά αν την κάνεις μόνος σου. Η κακή προσγείωση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων στις αρθρώσεις σας. Πριν ξεκινήσετε, μιλήστε με έναν εκπαιδευτή για να δείτε αν η άσκηση αυτή είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Διαβάστε επίσης

Πού θα κάνετε σήμερα, Κυριακή, δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ

Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για stealthing, την επικίνδυνη πρακτική που θεωρείται ύπουλο σεξουαλικό έγκλημα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.