Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για stealthing, την επικίνδυνη πρακτική που θεωρείται ύπουλο σεξουαλικό έγκλημα

Το stealthing είναι ένας σχετικά νέος όρος που μπήκε στη ζωή μας για πρώτη φορά, το 2017 μετά από μια μελέτη του Πανεπιστημίου Yale. Και αναφέρεται σε περιπτώσεις, όπου ένα άτομο αφαιρεί το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, χωρίς τη συγκατάθεση του συντρόφου του, όταν ο σεξουαλικός του σύντροφος έχει συναινέσει μόνο σε σεξ με προφυλακτικό. Σήμερα, παρακολουθούμε την πρώτη καταδίκη ενός άνδρα για stealthing, την επικίνδυνη πρακτική που θεωρείται ύπουλο σεξουαλικό έγκλημα.

Οι κίνδυνοι από το stealthing

Τα θύματα της «μη συναινετικής αφαίρεσης προφυλακτικού» εκτίθενται σε πιθανές σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως το HIV/AIDS, ή σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Η παραπλανητική πράξη θεωρείται από τους ειδικούς ως πράξη εξαναγκασμού σε μη ασφαλές σεξ. Το stealthing αναφέρεται ως πράξη «βιασμού που γειτνιάζει με πραγματικό βιασμό» και τη βιώνουν όλο και περισσότερο τόσο γυναίκες όσο και ομοφυλόφιλοι άνδρες.

Ωστόσο, το ερώτημα του κατά πόσον η απόκρυψη θεωρείται ή όχι βιασμός, αποτελεί κεντρικό θέμα στη συζήτηση για το stealthing. Σύμφωνα με το New York Post, στην αρχική μελέτη του Yale, υπάρχουν ορισμένοι, που λένε ότι η πράξη δεν φτάνει στο επίπεδο του βιασμού. Ωστόσο, οι ερευνητές της σεξουαλικής βίας πιστεύουν ακράδαντα ότι το stealthing θεωρείται και πρέπει να θεωρείται βιασμός, καθώς ασχολείται με θέματα σεξ και συναίνεσης. Μάλιστα, χώρες όπως η Αυστραλία, η Αγγλία και η Ουαλία το έχουν καταγράψει νομικά ως τέτοιο.

Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για stealthing

Ένας άνδρας στην Ολλανδία έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην χώρα που καταδικάστηκε για stealthing. Ο 28χρονος δράστης, Khaldoun F., κατηγορήθηκε ότι αφαίρεσε κρυφά το προφυλακτικό του κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης με μια γυναίκα το περασμένο καλοκαίρι.

Η ερωτική σύντροφός του είχε συμφωνήσει να κάνουν έρωτα με προφυλακτικό – αλλά ο F. το έβγαλε εν αγνοία της. Ο δράστης δήλωσε ένοχος και κατηγορήθηκε πως πίεσε τη σύντροφό του, αλλά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό. Την Τρίτη, ο F. καταδικάστηκε σε τρεις μήνες με αναστολή και υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ (περίπου 1.060 δολάρια ΗΠΑ).

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Μάθε πώς θα είσαι περήφανος για το στόμα σου

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Μάθε πώς θα είσαι περήφανος για το στόμα σου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.