Burpees: Αυτή είναι η τέλεια άσκηση που συνθλίβει τις θερμίδες – Μάθε πώς θα την κάνεις

Μπορεί να τη γνωρίζεις, μπορεί και όχι. Μπορεί να τα έχεις κάνει και να τα λατρεύεις, μπορεί να μην θέλεις να ξανακούσεις γι’ αυτά. Γιατί την αλήθεια, θα την πούμε… Σου βγαίνει η ανάσα… αλλά με την εξάσκηση όλο και βελτιώνεσαι επίσης κι αυτό δεν πρέπει να ο ξεχνάς. Μάλιστα, κάποιοι προπονητές λένε ότι αν δεν έχεις χρόνο για άλλη άσκηση μέσα στη μέρα, κάνε 3 σετ των 10 burpees και έχει κάνει καλή δουλειά…

Οι προπονητές, λοιπόν, μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν για τα burpees. Θεωρούν, μάλιστα, πως είναι η τέλεια, η πιο ολοκληρωμένη άσκηση που “χτυπά” κάθε μυ του σώματός σου και όχι μόνο. Αυξάνει συγχρόνως τον καρδιακό σου ρυθμό, προσφέρει καλύτερη φυσική κατάσταση και βελτιώνει την αερόβια αντοχή σου.

Η άσκηση που συνθλίβει τις θερμίδες

«Το Burpees είναι μία από αυτές τις κινήσεις που λατρεύουμε να μισούμε», λέει ο Jack Claxton, προπονητής στο David Lloyd Clubs. «Αλλά αυτή η άσκηση που συνθλίβει τις θερμίδες και συχνά θεωρείται τιμωρητική από τους αθλούμενους, είναι αποτελεσματική για κάποιο λόγο!»

Δεν είναι μόνο μια σύνθετη κίνηση που δουλεύει τα πάντα, από τα πόδια μέχρι τα χέρια και τον κορμό σας, είναι επίσης απίστευτα αποτελεσματική στην καύση θερμίδων και στη βελτίωση της δύναμης, της πνευματικής και σωματικής ικανότητας και του γενικού συντονισμού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στάδια στα οποία πρέπει να εστιάσετε ταυτόχρονα, επομένως χρειάζεται να δεσμεύσετε πρώτα απ’ όλα τον εγκέφαλό σας. «Σκέψου, τίναξε τα πόδια, κάνε κάμψη, άλμα και ξανά από την αρχή με τέλειο συντονισμό», λέει ο Claxton. Ναι, το κατάλαβες!”

Πώς θα κάνεις ένα τέλειο burpee

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές εκτελέσεις αυτής της άσκησης. Πιο εύκολες έως και πολύ δύσκολες.

Προς το παρόν, ας συγκεντρωθούμε για να μάθουμε με απλά βήματα να κάνουμε ένα ολόσωστο burpee.

Από την όρθια στάση, χαμηλώστε τον κορμό σας σε θέση καθίσματος, τα χέρια στο πλάι, η κοιλιά πολύ σφιχτή και τα γόνατα μεταφέρονται με δύναμη προς το στήθος. Πατάς κάτω τα πέλματα και πηγαίνεις να λάβεις θέση καθίσματος ξανά. Βάλε τις παλάμες κάτω, τίναξε τα πόδια και έρχεσαι σε θέση σανίδας. Σε όλη την κίνηση, πρέπει να σφίγγεις την κοιλιά σου για να μη χαλάει η σωστή γραμμή του κορμού.

Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης το σώμα σας πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή από τους ώμους μέχρι τα πόδια.

Γρήγορες συμβουλές για σωστή τεχνική στο burpee:

  • Μην αφήνετε ασυντόνιστα τους γοφούς να προσγειώνονται στο πάτωμα καθώς κάνετε το άλμα και έρχεστε σε θέση σανίδας. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και θα σταματήσει να συμβαίνει αυτό.
  • Το burpee μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στους αστραγάλους, τα γόνατα και τους καρπούς σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζεσταθεί καλά πριν τα κάνετε.
  • Κρατήστε τα πόδια και τα γόνατά σας ενωμένα καθώς κάνετε το άλμα.
  • Κοιτάξτε ευθεία μπροστά καθώς ετοιμάζεστε για το άλμα. Αυτό θα κρατήσει το στήθος σας ψηλά και τους γοφούς ακριβώς πάνω από τη λεκάνη σας.
  • Το burpee μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο για αρχή, οπότε μην φοβάστε να μειώσετε την ένταση. Αντί να πηδήξετε, απλά ανασηκωθείτε και εκτελέστε τα επόμενα βήματα.
  • Αν έχετε κουραστεί, μειώστε την ένταση του άλματος – αν δεν εκτελεστεί σωστά, αυτό θα μπορούσε να βλάψει τα γόνατα και την πλάτη σας. Όταν προσγειωθείτε, λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας για να τα προστατέψετε.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά 60% πανευρωπαϊκά – Ποια είναι τα κύρια αίτια

Θάνος Πλεύρης: Τι απαντά για τις ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα μας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.