5 προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40

Αν είστε άνω των 40 ετών, κάποιες προπονήσεις και κακές συνήθειες άσκησης μπορούν να κάνουν κακό αντί για καλό στο σώμα.

Η επανεκτίμηση της ρουτίνας σας κάθε τόσο είναι ένα απαραίτητο βήμα για να σας βοηθήσει να είστε στον σωστό δρόμο και να διασφαλίσετε ότι δεν κάνετε τίποτα που θα προκαλέσει τραυματισμό.

Διαβαίνοντας προς το δεύτερο μισό της ζωής σας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην υγεία και την ευεξία σας, ώστε σε μεγαλύτερη ηλικία να μπορείτε να κάνετε όλα όσα θέλετε. Τώρα που είστε πάνω από 40, είναι σημαντικό να φροντίζετε το σώμα σας αποφεύγοντας αυτές τις συνήθειες άσκησης και συγκεκριμένες προπονήσεις.

Η Kelly Najjar, NBC-HWC, μια προσωπική προπονήτρια λέει στο eatthis.com τις πέντε προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40.

Μάθετε περισσότερα για τις κακές συνήθειες άσκησης και προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40

Πλειομετρική

Healthstories 5 προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40Αυτού του είδους προπόνηση περιλαμβάνει εκρηκτικές κινήσεις που ενισχύουν τη μυϊκή σας δύναμη. Καλά όλα αυτά, αλλά αυτή η μορφή προπόνησης μπορεί επίσης να είναι απίστευτα σκληρή για τις αρθρώσεις σας, όπως η σπονδυλική σας στήλη.

Για να διατηρήσετε την υγεία των γονάτων, των γοφών και της σπονδυλικής σας στήλης, είναι καλύτερα να απολαμβάνετε ασκήσεις με χαμηλότερο αντίκτυπο. Μερικές επιλογές περιλαμβάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης, περπάτημα, τζόκινγκ ή γιόγκα.

Σπριντ

Healthstories 5 προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) μπορεί να είναι μια πολύ δημοφιλής μορφή προπόνησης, αλλά όσο πιο γρήγορες είναι οι κινήσεις, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να τραυματιστείς. Σε συνδυασμό με μεγαλύτερο χρόνο επούλωσης, μετά τα 40, είναι καλύτερα να επιβραδύνετε και να αποφύγετε προπονήσεις που απαιτούν σπριντ.

Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια ελλειπτική προπόνηση ή ένα αργό τρέξιμο. Και οι δύο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

Κραντσάκια και παραδοσιακοί κοιλιακοί

Healthstories 5 προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40Το να μεγαλώνεις συνοδεύεται από πολλές φυσικές αλλαγές στο σώμα σου. Για παράδειγμα, η σπονδυλική σας στήλη μπορεί να γίνει πιο επιρρεπής σε τραυματισμό. Παραδοσιακές ασκήσεις πυρήνα, όπως κραντσάκια και κοιλιακοί ασκούν περιττή πίεση στον αυχένα και στο κάτω μέρος της πλάτης. Δοκιμάστε μια γέφυρα γλουτών για να διατηρήσετε έναν δυνατό πυρήνα χωρίς να θέσετε τη σπονδυλική σας στήλη σε κίνδυνο».

Αγνοείτε την ισορροπία σας

Healthstories 5 προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40Η πτώση γίνεται πιο συχνή καθώς μεγαλώνετε. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να εργάζεστε για την ισορροπία σας όσο πιο συχνά μπορείτε.

“Εάν έχετε καλή ισορροπία και θέλετε να τη διατηρήσετε, εκτελέστε όρθιες κλωτσιές τριών κατευθύνσεων με βάρος. Αν η ισορροπία σας δεν είναι αυτή που ήταν, μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας μερικές συνεδρίες φυσικοθεραπείας και να μάθετε τις καλύτερες ασκήσεις για εσάς.

Ξεχνάτε τις διατάσεις

Healthstories 5 προπονήσεις που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 40Είναι τόσο εύκολο να παραλείψετε αυτό το κρίσιμο μέρος της διαδικασίας χαλάρωσης, αλλά πρέπει να τεντώσετε το σώμα σας αφού ολοκληρώσετε την προπόνησή σας.

Οι σφιγμένοι μύες τραβούν τις αρθρώσεις που υποστηρίζουν, προκαλώντας γενικούς πόνους. Η παρατεταμένη πίεση στην άρθρωση μπορεί να οδηγήσει σε οστεοαρθρίτιδα.

Διαβάστε επίσης

Τα 10 καλύτερα τυριά για τα άτομα με διαβήτη

Σταθερά στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην Ευρώπη στους σκληρούς δείκτες της COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.