Οι 6 συνήθειες που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν έξι συνήθειες που κάνουν τακτικά τα ευτυχισμένα ζευγάρια μαζί. Είναι εύκολα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε τη δύναμη της σχέσης σας.

Μπορεί να περνάτε πολύ χρόνο με τον σύντροφό σας, αλλά πόσο από αυτόν τον χρόνο ξοδεύετε στην πραγματικότητα κάνοντας πράγματα μαζί; Στις πολυάσχολες ζωές μας μπορεί να είναι δύσκολο να δώσουμε χώρο σε ποιοτικό χρόνο, ο οποίος μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να μοιράζεστε ένα γεύμα ή λίγο πιο δύσκολο (στην οργάνωση) όσο οι διακοπές μιας εβδομάδας. Τελικά, δεν έχει μεγάλη σημασία τι κάνετε, εφόσον ο χρόνος που περνάτε είναι πραγματικά επικεντρωμένος στο να είστε μαζί. Γιατί; Αυτό δημιουργεί μια δομή συντροφικότητας που χρησιμεύει ως το θεμέλιο της σχέσης σας. «Η συντροφικότητα είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για τη βιωσιμότητα των μακροχρόνιων σχέσεων, με την καλλιέργεια κοινών στόχων», λέει στο marthastewart.com η Jenni Skyler, Ph.D., θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας, αποφεύγοντας την ανία, την κακή σχέση, τους τσακωμούς και το διαζύγιο.

Αναζητάτε περισσότερους τρόπους για να περάσετε ουσιαστικό χρόνο με τον σύντροφό σας;

Δείτε τις 6 συνήθειες που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια:

Τρώτε μαζί
Ανάλογα με το πρόγραμμα εργασίας σας, είναι πιθανό να μην είναι ρεαλιστικό να τρώτε μαζί, αλλά όποτε μπορείτε, κάντε μια προσπάθεια να καθίσετε για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο με τον σύντροφό σας. Αυτού τους είδους οι συνήθειες επιτρέπουν στα ζευγάρια να επανασυνδεθούν μετά από μια κουραστική μέρα. Το να μοιράζεσαι ένα γεύμα σημαίνει να μοιράζεσαι την ευχαρίστηση του φαγητού και μία ουσιαστική συζήτηση για συναισθηματική σύνδεση.

Πηγαίνετε για ύπνο μαζί την ίδια ώρα
Και πάλι, δεν είναι πάντα δυνατό να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε αυτή την προσπάθεια όσο πιο συχνά γίνεται. Επιπλέον, το να ξαπλώνετε μαζί την ίδια ώρα αυξάνει την πιθανότητα να κάνετε σεξ ή τουλάχιστον να αγκαλιαστείτε πριν κοιμηθείτε.

Κάθε μέρα αγκαλιά
Εάν δεν μπορείτε να ταιριάξετε τον χρόνο του ύπνου και να κοιμηθείτε αγκαλιά, προσπαθήστε να κάνετε μία αγκαλιά άλλες ώρες της ημέρας. Η επαφή του δέρματος απελευθερώνει ωκυτοκίνη που βοηθά στη σύνδεση δύο ανθρώπων. Η αγκαλιά ενισχύει επίσης τη στοργική οικειότητα, έτσι ώστε τα ζευγάρια να έχουν τρόπους να συνδέουν δέρμα με δέρμα.

Ραντεβού το βράδυ
Ακόμα κι αν είστε μαζί για χρόνια, ή και δεκαετίες, είναι σημαντικό να μην σταματήσετε ποτέ να “βγαίνετε ραντεβού” ή να έχετε μια ξεχωριστή μέρα ή νύχτα μόνο οι δυο σας. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε, να ανακαλύψετε ξανά ο ένας τον άλλον και να ξεφύγετε από τις καθημερινές ευθύνες.

Αποδράστε μαζί
Είτε είναι για μια νύχτα, για το Σαββατοκύριακο ή για διακοπές μιας εβδομάδας, το να πάτε κάπου μόνο οι δυο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε τη σχέση σας και να δημιουργήσετε θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις. Σας βγάζει από την καθημερινή ρουτίνα και δίνει στη σχέση σου την απαιτούμενη ανανέωση.

Γιορτάστε τα μικρά πράγματα
Δεν χρειάζεται να περιμένετε να συμβεί κάτι εορταστικό για να γιορτάσετε τη σχέση και τον γάμο σας. Σημειώστε στο ημερολόγιό σας να γιορτάσετε το πρώτο σας ραντεβού, την ημερομηνία που αρραβωνιαστήκατε και τον γάμο σας, αλλά και να γιορτάσετε μικρές στιγμές, όπως μια προαγωγή ή η επίτευξη ενός προσωπικού στόχου.

Διαβάστε επίσης

Γιατί κλαίνε στις φαρμακευτικές, το κοκτέιλ της Ζωής και η στόχευση της Ντόρας

Πού οφείλεται η ακαταμάχητη γοητεία της σοκολάτας – Επιστήμονες βρήκαν το γιατί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.