Το κόλπο για να καθαρίσετε τα ταψιά και να φαίνονται καινούργια

Είτε πλένετε τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα ταψιά σας στο πλυντηρίο πιάτων είτε στο χέρι, μερικές φορές χρειάζονται επιπλέον χρόνο και επίμονη προσπάθεια για να καθαρίσουν. Με τη βοήθεια ωστόσο, της μαγειρικής σόδας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε δύσκολους λεκέδες και να κάνει τη ζωή σας εύκολη.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται περισσότερο στον καθαρισμό. Το ταψί μετά από αρκετές χρήσεις, γεμίζει στίγματα από καμένα λίπη που δύσκολα απομακρύνονται, αναφέρει το realsimple.com.

Ακόμα και αν τα μουλιάσετε με ζεστό νερό και τα τρίψετε με το σφουγγάρι, δεν θα καταφέρετε να καθαρίσετε τα λίπη. Όχι τουλάχιστον απ΄όλα τα ταψιά.

Αν το ταψί είναι αντικολλητικό και με λεία επιφάνεια ο καθαρισμός του είναι σαφώς πιο εύκολος. Με λίγο χαρτί απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών και στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι από τη μαλακή επιφάνεια το τρίβετε με απορρυπαντικό. Όμως, αν τα λίπη δεν φεύγουν, απλώστε μαγειρική σόδα με λίγο νερό στα δύσκολα σημεία, αφήστε τη για μερικά λεπτά και ξεπλύντε με άφθονη σαπουνάδα.

Στο ανοξείδωτο ταψί ή το αλουμινένιο είναι λίγο πιο δύσκολο να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη.

Καθαρισμός ταψιών – Τι θα χρειαστείτε

Μαγειρική σόδα

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Ξύδι

Σφουγγάρι πλυσίματος

Σύρμα κουζίνας (προαιρετικό)

Η ανάμειξή της μαγειρικής σόδας, με ξύδι δημιουργεί ένα αποτελεσματικό διάλυμα για να καθαρίσετε τα ταψιά σας και τις σχάρες του φούρνου γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Κάντε μια πάστα ανακατεύοντας μαζί τα ακόλουθα υλικά:

10 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα,

3 κουταλιές της σούπας ξύδι,

4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό.

Σημειώστε ότι είναι σημαντικό, να προσθέτετε το ξύδι λίγο-λίγο, ώστε να μην κάνει πολύ αφρό. Το μείγμα πρέπει να είναι κρεμώδες, έτσι αν το κρίνετε απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα.

Τρίψτε την πάστα στα ταψιά και σε άλλα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε, ειδικά όπου υπάρχουν στρώματα λίπους. Αφήστε την πάστα για λίγες ώρες και αφαιρέστε τη με ένα σφουγγάρι και νερό.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου και διττανθρακικό άλας

Ένας ακόμη αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα ταψιά σας είναι ο ακόλουθος:

Καλύψτε τα με μία στρώση μαγειρικής σόδας (διττανθρακικό άλας).

Έπειτα, προσθέστε μία στρώση υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Τέλος, καλύψτε με μία ακόμη στρώση μαγειρικής σόδας.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 4 ώρες,και τρίψτε το με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα ή ένα σφουγγάρι.

Ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό και στεγνώστε καλά.

Εξαλείψτε τους επίμονους λεκέδες με λεπτό σύρμα

Εάν παραμείνουν λεκέδες, χρησιμοποιήστε ψιλό σύρμα κουζίνας για να τους τρίψετε απαλά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το σύρμα που χρησιμοποιείτε είναι λεπτό και δεν χαράσει το σκεύος. Πλύνετε και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά το ταψί, πριν το χρησιμοποιήσετε.

Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

Ένας πρακτικός και γρήγορος τρόπος για να διατηρείτε πάντα καθαρά τα ταψιά σας, είναι να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο ή με λαδόκολλα. Φυσικά, να θυμάστε ότι το αλουμινόχαρτο μπορεί να επηρεάσει τη γεύση ορισμένων όξινων φαγητών, όπως είναι οι ντομάτες.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο πρακτική όταν πρόκειται να μαγειρέψετε φαγητά που απελευθερώνουν πολλά λίπη τα οποία αφαιρούνται δύσκολα.

Διαβάστε επίσης 

Γιατί πρέπει να φυτεύετε πάντα λουλούδια μαζί με τα λαχανικά

5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σύμφωνα με μία δερματολόγο

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.