Γιατί πρέπει να φυτεύετε πάντα λουλούδια μαζί με τα λαχανικά

Λουλούδια και λαχανικά μαζί; Ναι, είναι μία εντυπωσιακή λύση για να έχετε όμορφα και υγιή φυτά, αλλά κυρίως για να αυξήσετε την παραγωγή των ζαρζαβατικών!

Η έκρηξη στην κηπουρική που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν δείχνει σημάδια εγκατάλειψης. Αλλά μετά τον αρχικό ενθουσιασμό του σχεδιασμού και της φύτευσης, πολλοί από εμάς κοιτάζουμε τα όχι και τόσο ανθεκτικά φυτά μας και συνειδητοποιούμε ότι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας στην κηπουρική, δεν ταιριάζει και τόσο  με αυτές τις ονειρεμένες φωτογραφίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η κηπουρική μαθαίνονται με πολλές δοκιμές και με πολλά λάθη, και το να ακούμε τους έμπειρους καλλιεργητές, είτε πρόκειται για λαχανικά, είτε πρόκειται για λουλούδια, είναι μεγάλη βοήθεια.

Φυτέψτε λουλούδια ανάμεσα στα λαχανικά σας

Μία καλή συμβουλή, λοιπόν είναι  να φυτέψετε λουλούδια ανάμεσα στα λαχανικά σας;

Η φύτευση ή η τοποθέτηση λουλουδιών φιλικών προς τις μέλισσες (ή λουλουδιών που απωθούν τα παράσιτα) ανάμεσα στα λαχανικά σας , είναι μια εύκολη και φυσική στρατηγική για να διατηρήσετε τα φυτά υγιή και να αυξήσετε τη συγκομιδή σας.

Healthstories Γιατί πρέπει να φυτεύετε πάντα λουλούδια μαζί με τα λαχανικά

Η καλλιέργεια λουλουδιών και λαχανικών προσελκύει γηγενείς μέλισσες και άλλα ωφέλιμα έντομα. Αυτό βοηθά στη διάδοση της γύρης γύρω, η οποία ενθαρρύνει τα λαχανικά σας να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν.

Οι ειδικοί στο The Old Farmer’s Almanac λένε στο southernliving.com ότι οι πετούνιες είναι ιδανικές για να κρατούν μακριά τα ζωύφια κολοκύθας και τους κερατοσκώληκες ντομάτας, αλλά είναι ένα έξυπνο φυτό συντροφιάς για τα φασόλια και το καλαμπόκι.

Οι κατιφέδες απωθούν παράσιτα όπως τα σκουλήκια του λάχανου και προσελκύουν επίσης ωφέλιμα έντομα. Το σχοινόπρασο και άλλα άλλιουμ απομακρύνουν τα παράσιτα των εντόμων και έχουν επίσης όμορφα άνθη.

Η ζίνια, το άλυσσο και το φυτό κόσμος είναι όλα όμορφα μονοετή φυτά και προσελκύουν επίσης επικονιαστές στον λαχανόκηπο σας.

Προσθέτοντας βότανα και αφήνοντάς τα να ανθίσουν, είναι ένας άλλος τρόπος για να προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα. Το θυμάρι και ο άνηθος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Για να βρείτε τα καλύτερα λουλούδια για να προσθέσετε στον λαχανόκηπό σας, επιλέξτε πρώτα λουλούδια που θα ανθίσουν ταυτόχρονα με τα λαχανικά σας. Ελέγξτε τα πακέτα σπόρων σας για να βεβαιωθείτε ότι τα χρονοδιάγραμμά τους ταιριάζουν.

Διαβάστε επίσης

Δυσκοιλιότητα: Το κόλπο για άμεση ανακούφιση

Αυτοί είναι οι λόγοι, που πρέπει να κάνεις τα ρεβίθια τη βάση των σνακ σου

Προσελκύστε θετική ενέργεια με τα 7 φυτά που φέρνουν καλή τύχη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.