5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σύμφωνα με μία δερματολόγο

Τα μαύρα στίγματα είναι μία από τις πιο κοινές και πιο ενοχλητικές μορφές ακμής. Τα λευκά σπυράκια είναι επίσης φραγμένοι πόροι ή θύλακες των τριχών, οι οποίοι όμως είναι μπλοκαρισμένοι και δεν εκτίθενται στον αέρα, γεγονός που εξηγεί το χρώμα τους και την ανυψωμένη τους εμφάνιση.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές από την κορυφαία δερματολόγο και beauty expert των διάσημων Dr. Anna Guanche, για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια μια για πάντα!

Να είστε επίμονες

Ενώ είναι απολύτως εφικτό να καθαρίσετε το δέρμα και να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα, αυτά μπορεί να σχηματιστούν ξανά εάν δεν ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες για τον καθαρισμό του προσώπου σας. Μετάφραση; Τα μαύρα στίγματα εξαφανίζονται, αλλά οι πόροι παραμένουν εκεί και μπορεί να φράξουν ξανά.

Δοκιμάστε ρετινοειδή

Η λέξη “ρετινοειδή” αποτελεί όρο-ομπρέλα, κάτω από τον οποίο βρίσκονται όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α. Το πιο γνωστό είναι με διαφορά η ρετινόλη, η οποία από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το “θαύμα του skincare”. Οι ειδικοί συχνά συνιστούν τα ρετινοειδή για ασθενείς που έχουν σπυράκια και μαύρα στίγματα. Το ρετινοϊκό οξύ, ή τρετινοΐνη, είναι ιδανικό για την αύξηση του κυτταρικού κύκλου, αφαιρώντας το νεκρό δέρμα, μειώνοντας την παραγωγή σμήγματος και συρρικνώνοντας τους πόρους. Συζητήστε με τον δερματολόγο σας για να βρείτε το σωστό ρετινοειδές για εσάς.

Αποφύγετε προϊόντα που φράζουν το δέρμα

Όποιος έχει από μαύρα στίγματα θα πρέπει να αποφεύγει τις βαριές κρέμες προσώπου και ενυδατικές. Αντ’ αυτού, επιλέξτε μια ελαφριά λοσιόν. Όταν πρόκειται για το μακιγιάζ, επιλέξτε επίσης προϊόντα που δεν φράζουν τους πόρους. Μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με χρώμα μπορεί να είναι καλύτερη από ένα βαρύ foundation, για παράδειγμα.

Κάνετε καθαρισμό προσώπου

Ο καθαρισμός των μαύρων στιγμάτων στο σπίτι είναι απαγορευτικός, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσει σε σημάδια ή ουλές. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό για την περιποίηση του δέρματος μπορεί να είναι επωφελής: «Είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν ειδικό σε θέματα φροντίδας του δέρματος, ώστε να μπορέσει να βρει την κατάλληλη λύση στο πρόβλημά σας».

Να είστε επιμελείς με τη φροντίδα του προσώπου

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρείτε τα πινέλα του μακιγιάζ καθαρά, να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και να κάνετε συχνούς καθαρισμούς προσώπου. Και να θυμάστε: αφαιρούμε πάντα το μακιγιάζ πριν από τον ύπνο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια μάσκα προσώπου, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου σας.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για τη θεραπεία θανατηφόρων καρκινικών όγκων του εγκεφάλου δίνει ελπίδα

Γ. Πατούλης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις των Ελλήνων ιατρών ανά τον κόσμο»

Παγκόσμια ημέρα Ολικής Άλεσης κι εμείς σου προτείνουμε 3 πολύχρωμους τρόπους για να φτιάξεις τα δημητριακά σου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.