Το kickboxing κερδίζει έδαφος όχι μόνο ως μηχανισμός αυτοάμυνας, αλλά και ως άσκηση με πολλά οφέλη

Τα νέα ξεκινήματα ευνοούνται αυτή την εποχή. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και κάποια αθλήματα που επιλέγουμε να ξεκινήσουμε για τον χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει έδαφος το kickboxing, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι το επιλέγουν, κυρίως ως μηχανισμό αυτοάμυνας.

Ωστόσο, είναι και μια εξαιρετική μορφή γυμναστικής που σου προσφέρει πολλά οφέλη, αν ασχοληθείς. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να ξεκινήσεις kickboxing, σου έχουμε παρακάτω 5 λόγους για να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Καις θερμίδες

Το kickboxing είναι μια προπόνηση μεγάλης ένταση, που σε κρατά σε κίνηση συνεχώς. Ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται στη διάρκεια της συνεδρίας, πράγμα που σημαίνει ότι καις θερμίδες. Στην πραγματικότητα, μια ώρα προπόνησης kickboxing καίει περίπου 750 θερμίδες. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Duke διαπίστωσε ότι η αερόβια άσκηση, όπως το kickboxing, ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί το λίπος της κοιλιάς.

Τονώνει όλο σου το σώμα

Αν θέλεις να γυμνάσεις τα χέρια, τα πόδια ή τον κορμό σου, το kickboxing είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μελέτη στη Muscle, Ligaments and Tendons Journal, έδειξε πως μετά από 5 εβδομάδες προπόνησης kickboxing, οι συμμετέχοντες έδειξαν τρομερή βελτίωση σε μυϊκή δύναμη και ταχύτητα. Όπως ακριβώς και η κολύμβηση, έτσι και το kickboxing γυμνάζει όλο το σώμα.

Ανακουφίζει από το στρες

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρίσκεις έναν τρόπο να εκτονώνεις συναισθήματα που σε βαραίνουν μέσα στην καθημερινότητά σου, όπως το στρες. Και το kickboxing, είναι ο ιδανικός τρόπος. Απαιτεί συνεχή κίνηση, η οποία όχι μόνο ανακουφίζει από το άγχος, αλλά οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασκήσεις πυγμαχίας μπορούν επίσης να μειώσουν τα συναισθήματα άγχους, κατάθλιψης και θυμού

Βελτιώνει την αντοχή και δυναμώνει την καρδιά

Το Cardio kickboxing, ωφελεί και την καρδιά. Οι κινήσεις που περιλαμβάνει, βοηθούν την καρδιά να αντλεί το αίμα πιο γρήγορα και έτσι την ενισχύουν, ενώ η αντοχή σου θα αρχίσει να αυξάνεται. Σε μακροπρόθεσμη βάση, βοηθά επίσης στον έλεγχο της πίεσης του αίματος. Το kickboxing έχει θετικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό καθώς και στο αναπνευστικό σύστημα.

Βελτιώνει την ισορροπία

Με τα γρήγορα στριφογυρίσματά του, το kickboxing μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα και την ισορροπία σου. Μάλιστα, είναι ιδανικό και για μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς όσο μεγαλώνουμε, ο βηματισμός μας γίνεται λιγότερο ανάλαφρος και χάνουμε σιγά σιγά τη σταθερότητά μας. Τα ποσοστά πτώσης επίσης αυξάνονται με την ηλικία λόγω της μειωμένης σταθερότητας. ‘Έτσι, μια καλή ισορροπία, θα μας βοηθήσει να προλάβουμε προβλήματα στη σταθερότητά μας στο μέλλον, αλλά και στην πρόληψη καταγμάτων των οστών.

Διαβάστε επίσης

Nέο κύμα της COVID-19 διαφαίνεται στην Ευρώπη – Νεότερες υποπαραλλαγές της Όμικρον κερδίζουν έδαφος

Η κόπωση και η σύγχυση για τα εμβόλια θα φέρουν νέο κύμα COVID-19 στην Ευρώπη

Με στόχο υγιείς κοινωνίες το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.