Δεν έχεις χρόνο; 5 ασκήσεις του 10λεπτου για να γυμνάζεσαι κάθε μέρα

Αρκετοί άνθρωποι που είναι δραστήριοι σωματικά πολλές φορές τείνουν να τα παρατάνε και οι λόγοι που τους ωθούν σε κάτι τέτοιο είναι η εξάντληση πολλές φορές που νιώθουν από την δουλειά τους, η μειωμένη διάθεση αλλά και διάφοροι άλλοι παράγοντες π.χ. άλλου τύπου υποχρεώσεις που τους οδηγούν τελικά στο να αφήνουν την γυμναστική τους ρουτίνα. Παρακάτω θα δείτε 5 ασκήσεις του 10λεπτου για να γυμνάζεσαι κάθε μέρα.

10λεπτές ασκήσεις την ημέρα μπορούν να συμβάλουν στο να διατηρείται η φόρμα αλλά και στο να διατηρούνται γυμνασμένα κάποια σημεία του σώματος. Ακόμα και μικρά προγράμματα μπορούν να δημιουργηθούν τα οποία να έχουν διάρκεια σύνολο 10 λεπτά.

Οι ασκήσεις των 10 λεπτών που πχ κάποιος θα θελήσει να κάνει λόγω της μη εύρεσης χρόνου θα ήταν καλό να γινόταν επί δυο ή και επί τρεις φορές μέσα στην ημέρα οποιαδήποτε ώρα π.χ. πρωί, απόγευμα και βράδυ, προκειμένου να εξασφαλίζεται τουλάχιστον μια συνολική εκγύμναση 30 λεπτών.

Εμείς, βρήκαμε στο mednutrition.gr, μια σειρά ασκήσεων διάρκειας 10 λεπτών η καθεμιά. Κι επιλέξαμε 5 από αυτές που προτείνει η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Ιουλία Πρίγκου.

Squats (Καθίσματα)

Τι γυμνάζει;

Τετρακέφαλους, δικέφαλους

Πώς γίνεται η άσκηση;

Τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και κατεβαίνουμε προς τα πίσω σαν να υπάρχει μια καρέκλα που προσπαθούμε να κάτσουμε σηκωνόμαστε και επαναλαμβάνουμε για 30 επαναλήψεις. Θέση χεριών τοποθετημένα στη μέση.

Lying side leg lifts (πλευρικές ανυψώσεις ποδιών)

Τι γυμνάζει;

Γλουτούς, γοφούς και μηρούς

Πώς γίνεται η άσκηση;

Σε ένα στρώμα γυμναστικής στο πάτωμα σε ευθεία γραμμή το σώμα στήριξη στον αγκώνα από όποια πλευρά επιθυμεί ο καθένας (δεξιά/αριστερή) και με ευθεία γραμμή τα πόδια ανύψωση του ποδιού προς τα πάνω μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας και στη συνέχεια επαναφορά στην αρχική θέση. 30 επαναλήψεις για κάθε πλευρά.

Η άσκηση μπορεί να εκτελεσθεί και από όρθια θέση, με βαράκια στα πόδια ή και με λάστιχο για μεγαλύτερη αντίσταση.

Bridge

Τι γυμνάζει;

Γλουτούς και μηριαίους, μύες της κοιλιάς

Πώς γίνεται η άσκηση;

Ξαπλωμένος ανάσκελα τα πόδια λυγισμένα με το πέλμα να ακουμπάει στο έδαφος σφίξτε τους κοιλιακούς σας μύες και τους μύες των γλουτών σας και ανασηκώστε τους γλουτούς σας και προσπαθήστε να είναι μια κεκλιμένη ευθεία από τα γόνατα σας μέχρι τους ώμους σας καθώς θα είστε ανασηκωμένοι. 25 επαναλήψεις.

Για μεγαλύτερη δυσκολία και για να δουλέψουν και οι προσαγωγοί μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στα πόδια και ένα μικρό στεφάνι γυμναστικής στο οποίο να ασκείτε πίεση κατά το ανέβασμα.

Butterfly stretches

Τι γυμνάζει;

Προσαγωγούς, γλουτιαίους

Πώς γίνεται η άσκηση;

Καθιστοί στο πάτωμα με λυγισμένα τα πόδια στρέφοντας τα προς τα κάτω ενώνουμε τα πέλματα. Τα πόδια ενωμένα όσο πιο κοντά γίνεται στο σώμα, αρχικά κουνάμε λίγο τα πόδια πάνω κάτω και έπειτα σκύβουμε προς αυτά με την πλάτη και το κεφάλι να πηγαίνουν ευθεία και μπροστά μέχρι να αισθανθούμε τράβηγμα στους προσαγωγούς. Επαναλαμβάνουμε για 5 φορές μένοντας για μισό με ένα λεπτό.

Flutter Kicks

Τι γυμνάζει;

Κοιλιακούς μυς και τα ισχία

Πώς γίνεται η άσκηση;

Ξαπλώνοντας ανάσκελα και βάζοντας τα χέρια κάτω από το σημείο μεταξύ λεκάνης και μέσης ανασηκώνουμε λίγο ψηλά το κεφάλι και έπειτα ανασηκώνουμε τα πόδια και αρχίζουμε να κάνουμε ψαλιδάκια στον αέρα. 30 επαναλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Προσωπικός γιατρός: Ενεργοποίηση του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού

Νέο τεστ ανιχνεύει τα αντισώματα για τον κορωνοϊό σε 2 λεπτά

Δήμος Αθηναίων: Κύκλοι ομιλιών για την ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.