Άρωμα φρεσκάδας στις πετσέτες εύκολα και απλά, χωρίς σκληρά καθαριστικά

Το άρωμα φρεσκάδας στις πετσέτες συμπληρώνει την απόλαυση του μπάνιου σας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να το διατηρήσετε, ακόμα και στις φρεσκοπλυμένες.

Οι υγρές πετσέτες είναι ευάλωτες στην ανάπτυξη βακτηρίων, η οποία προκαλεί αυτή την ξινή μυρωδιά “μούχλας”. Αυτή η δυσάρεστη οσμή είναι η μυρωδιά της αναπαραγωγής βακτηρίων.

Μπορείτε να καθυστερήσετε την ανάπτυξη βακτηρίων με μια ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα. Πριν επιχειρήσετε να ξεπλύνετε τα ρούχα , το realsimple.com συνιστά αυτά τα προληπτικά μέτρα και τις τεχνικές καθαρισμού για να διατηρήσετε το άρωμα φρεσκάδας στις πετσέτες μετά από κάθε χρήση.

1. Απολυμάνετε το πλυντήριό σας.

Εάν καθαρίζετε τις μουχλιασμένες πετσέτες σε ένα βρώμικο πλυντήριο ρούχων, είναι πιθανό να δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε εντελώς τη μυρωδιά. Φροντίστε λοιπόν το ίδιο το πλυντήριό σας να είναι καθαρό, απαλλαγμένο από βρωμιές που εμποδίζουν την ροή του βρωμικού νερού. Οι άνθρωποι αποβάλλουν περίπου 1 δισεκατομμύριο νεκρά κύτταρα του δέρματος κάθε μέρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν στα ρούχα, τις πετσέτες και το πλυντήριο ρούχων σας. Πριν πλύνετε τις πετσέτες σας, κάντε μία σύντομη πλύση στο πλυντήριο χωρίς ρούχα είτε με απολυμαντικό, είτε με ξύδι.

2. Καθαρίστε σε βάθος τις πετσέτες σας.

Είναι απαραίτητο να κάνετε βαρύ καθαρισμό στις πετσέτες σας. Το πλύσιμο μικρών φορτίων που δεν υπερβαίνουν τις τρεις πετσέτες σε ζεστό νερό στη μεγαλύτερη ρύθμιση, είναι μία καλή ιδέα. Χρησιμοποιήστε ένα κανονικό απορρυπαντικό συν ένα ενισχυτικό όπως ξύδι ή αιθέρια έλαια, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στη θήκη του μαλακτικού. Αφαιρέστε όσο γίνεται πιο γρήγορα τις πετσέτες από το ζεστό περιβάλλον του πλυντηρίου, μόλις τελειώσει ο κύκλος του προγράμματος, διαφορετικά τα βακτήρια θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται μέσα σε μία έως δύο ώρες. Φροντίστε να στεγνώσετε εντελώς τις πετσέτες.

3.Καθαρίζετε σχολαστικά το σώμα σας.

Τρίψτε επιμελώς το σώμα με σαπούνι στο ντους ή στο μπάνιο, ειδικά τα «καυτά σημεία» του ιδρώτα, όπως τα πόδια, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα. Μερικοί άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων παιδιών – δεν πλένονται καλά όταν κάνουν μπάνιο. Οποιαδήποτε βακτήρια από τον ιδρώτα και τα έλαια σώματος που δεν ξεπλένονται μεταφέρονται στην πετσέτα σας.

4. Πάντα να κρεμάτε μια πετσέτα μετά τη χρήση της.

Μια σχάρα για πετσέτες είναι ιδανική για τον αερισμό τους. Μην πετάτε όπου να ΄ναι μια υγρή πετσέτα. Η υπολειμματική συσσώρευση βακτηρίων επιδεινώνεται μόνο εάν μια υγρή πετσέτα δεν στεγνώσει εντελώς μεταξύ των χρήσεων.

5. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα τρεις φορές ή λιγότερες.

Εάν μια πετσέτα συνεχίζει να μυρίζει, σημαίνει ότι βακτήρια υπάρχουν ακόμα στο πλυντήριο ή στην πετσέτα σας. Καθαρίστε και πάλι με απολυμαντικό το πλυντήριο ή πλύνετε την πετσέτα για δεύτερη φορά για να αφαιρέσετε τα επίμονα βακτήρια. Θυμηθείτε, πλένετε συχνά τις πετσέτες σας, και χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μπάνιου όχι περισσότερες από τρεις φορές μεταξύ των πλύσεων.

Διαβάστε επίσης

Οι πράξεις του Φιλίππου, η άρνηση της Θεανώς και οι υποσχέσεις του Μπάμπη

Γρίπη και COVID-19 μπορούν να συνυπάρξουν, λέει ο καθ. Σκουτέλης – Συνδυάζονται τα εμβόλια;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.