Εξοικονόμηση ενέργειας: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να βάλετε πλυντήριο πιάτων;

Ένα πλυντήριο πιάτων ήταν πριν από λίγα χρόνια πολυτέλεια. Σήμερα όμως, είναι μία από τις βασικές συσκευές στο σχεδιασμό μίας σύγχρονης και λειτουργικής κουζίνας.

Πότε λειτουργείτε συνήθως το πλυντήριο πιάτων σας; Το πρωί πριν πάτε στη δουλειά ή μετά το δείπνο όταν συσσωρεύονται όλα τα βρώμικα πιάτα; Πιθανότατα δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο για να το σκεφτείτε, αλλά μια απλή απόφαση, όπως το πότε θα λειτουργήσετε το πλυντήριο πιάτων σας, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στον λογαριασμό της ενέργειας σας με την πάροδο του χρόνου.

Να γιατί: Οι περισσότερες εταιρείες ενέργειας χρεώνουν υψηλότερες τιμές για ενέργεια κατά τις ώρες αιχμής. Όπως αναφέρει το realsimple.com, για να μειώσετε το λογαριασμό σας,  ελέγξτε τις ώρες αιχμής της εταιρείας ενέργειας σας και περιμένετε να λειτουργήσει το πλυντήριο πιάτων.

Προσδιορίστε τις ώρες αιχμής της εταιρείας ενέργειας σας

Οι ώρες αιχμής και οι τιμές θα διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία, γι’ αυτό ελέγξτε τον ιστότοπο της εταιρείας, για περισσότερες πληροφορίες.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να λειτουργήσετε το πλυντήριο πιάτων σας;

Ενώ οι ώρες αιχμής θα διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με την περιοχή, κατά γενικό κανόνα, η φθηνότερη ώρα για να λειτουργείτε το πλυντήριο πιάτων σας είναι τη νύχτα, όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να σβήνουν τα φώτα και τις τηλεοράσεις και το δίκτυο είναι λιγότερο απασχολημένο.

Σημείωση: Για λόγους πυρασφάλειας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συσκευές όπως πλυντήρια πιάτων και στεγνωτήρια μόνο όταν είστε στο σπίτι και να αποφεύγετε να τις χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν κοιμάστε.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να επαναλάβετε το πρόγραμμα καθαρισμού σας, αποφεύγοντας απλώς τη χρήση μεγάλων συσκευών κατά τις απογευματινές ώρες αιχμής (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), μπορείτε να κρατήσετε υπό έλεγχο τον λογαριασμό κοινής ωφέλειας.

Κατανάλωση ενέργειας και νερού

Κατ’ αρχήν το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο σε σχέση με το πλύσιμο στο χέρι βοηθάει έτσι κι αλλιώς στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Από εκεί και πέρα όμως, στις διάφορες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά, υπάρχει διακύμανση τόσο στην κατανάλωση νερού όσο και στις ενεργειακές αποδόσεις τους. Προτιμάμε την ενεργειακή κλάση Α+++ (σκούρα πράσινη ένδειξη πάνω στην ετικέτα σήμανσης) που βρίσκεται στην κορυφή της εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ από το Β και κάτω κλιμακωτά, επιβαρύνουμε τόσο την τσέπη μας όσο και το περιβάλλον.

Ως προς την κατανάλωση νερού, τα 12 λίτρα ανά φορτίο (σε 60άρι) είναι μια σημαντική κατάκτηση της σύγχρονης “πράσινης” τεχνολογίας, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από 20 χρόνια τα πλυντήρια πιάτων κατανάλωναν 30 περίπου λίτρα. Βέβαια κυκλοφορούν πλέον και πλυντήρια που καταναλώνουν (από) 7 μόνο λίτρα νερό ανά πλύση! Τι θα δούμε μετά; Πλύσεις χωρίς…καθόλου νερό;

Διαβάστε επίσης 

Τι είναι η αργιλοθεραπεία που τίμησαν φέτος το καλοκαίρι οι Ελληνίδες celebrities;

Οι 3 τύποι γυναικείου οργασμού: Κύμα, χιονοστιβάδα, ηφαίστειο – Βρείτε τον δικό σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.