Τι είναι η αργιλοθεραπεία που τίμησαν φέτος το καλοκαίρι οι Ελληνίδες celebrities;

Ζέτα Μακρυπούλια, Ελεονώρα Μελέτη, Δανάη Μπάρκα, Ολυμπία Χοψονίδου και άλλες Ελληνίδες celebrities έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες που επισκέφτηκαν. Αργιλοθεραπεία. Ενδεχομένως, να έχεις δει και εσύ τις φωτογραφίες του στα social media, όπου ποζάρουν στο φακό με τα πρόσωπα, τα σώματα και τα μαλλιά τους καλυμμένα με λάσπη (άργιλο) και να απόρησες τις ακριβώς είναι αυτό και ποια είναι τα οφέλη να πασαλείβεσαι με λάσπη λες και μόλις βγήκες από… στίβο μάχης του Survivor.

Πιστέψετε μας, η αργιλοθεραπεία είναι πολύ καλύτερη και εξαιρετικά ωφέλιμη για την επιδερμίδα μας.

Τα οφέλη της αργιλοθεραπείας

Στην αγορά υπάρχουν μάσκες αργιλοθεραπείας, ενώ αν επιθυμείτε ένα φυσικό και ανέξοδο… spa, στη χώρα μας υπάρχουν διάφορα μέρη που μπορείτε να βρείτε άργιλο. Όσον αφορά την αργιλοθεραπεία, είναι γνωστή εδώ και χιλιετίες ως μέθοδος ευεξίας και ομορφιάς.

Τα βασικά οφέλη της στην επιδερμίδα είναι τα εξής:

1. Καθαρίζει σε βάθος.

2. Μειώνει την ενοχλητική γυαλάδα

3. Διατηρεί υγιή και αναζωογονημένη την επιδερμίδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zeta_makripoulia_official

Τα είδη αργίλου

Τα πιο γνωστά είδη είναι τα εξής:

Πράσινος άργιλος
Πλούσιος σε μεταλλικά στοιχεία. Έχει αντιφλεγμονώδη και απορροφητική δράση. Κατάλληλος για καθαρισμό, για αποτοξίνωση της επιδερμίδας, για τόνωση και σύσφιξη. Συνιστάται για επιδερμίδες με τάσεις ακμής, αφού ρυθμίζει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Λευκός άργιλος
Πρόκειται για το πιο ήπιο είδος, πλούσιο σε πυρίτιο, αφού έχει μικρή απορροφητικότητα και δεν αφαιρεί όλη την υγρασία από την επιδερμίδα. Είναι ιδιαίτερα “απαλός”, απολεπίζει ήπια, ενώ αφήνει το δέρμα μαλακό και λείο.

Κόκκινος άργιλος
Πρόκειται για την πιο ισχυρή μορφή αργίλου. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και οφείλει το χρώμα της στα οξείδια του σιδήρου. Επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων και ενισχύει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης της επιδερμίδας. Επιλέξτε την για σημάδια, όπως ουλές, ραγάδες, αλλά και για τους μαύρους κύκλους και “σακούλες” κάτω από τα μάτια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

3 λόγοι να χρησιμοποιείς άργιλο και στα μαλλιά

Όμως, άργιλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στα μαλλιά σου και μάλιστα θα έχεις θαυμαστά αποτελέσματα. Ιδού

Καθαρίζει τα κατάλοιπα
Καθαρίζει σε βάθος που σημαίνει ότι απομακρύνει αποτελεσματικά τις βρωμιές και τους ρύπους του περιβάλλοντος που ταλαιπωρούν τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο υγιή.

Ενυδατώνει σε βάθος
Αν έχεις ξηρά που φριζάρουν ή ταλαιπωρημένα και εύθραυστα, τότε ο άργιλος είναι ιδανικός για την περίπτωσή σου, αφού ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα κάνοντας τα μαλλιά μαλακά σαν μετάξι.

Θρέφει τα μαλλιά
Διαθέτει μεταξύ άλλων μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλιο και νάτριο που θρέφουν τα μαλλιά και τα βοηθάνε να μακρύνουν πιο γρήγορα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Nova (@julianova1)

Διαβάστε επίσης

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Το πρόβλημα υγείας που τον έκανε να αναθεωρήσει

Μπορεί η σαντιγί να αποτελέσει κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής;

ΔΕΘ: Εξαγγελίες για αυξήσεις μισθών αλλά και προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.